
"Ostin elämäni ensimmäisen poken eli havaijilaistyylisen kulhollisen raakaa tonnikalaa ja tuoreita kasviksia Venice Beachin rantakioskista. Olimme avomieheni Jamesin kanssa kiertämässä autolla Väli- ja Pohjois-Amerikkaa. En ollut koskaan syönyt mitään niin hyvää. Kaksi vuotta myöhemmin avasimme helsinkiläisten ystäviemme kanssa pokeravintolan Suomeen. Havaijilaisessa pokessa ei aina käytetä riisiä, tärkeintä on raaka-aineiden tuoreus. Aineksia ei myöskään marinoida, sillä poken maku tulee kastikkeesta. Oma suosikkini on makea yuzu-soijakastike. Hey Pokessa käytämme ekologisia kertakäyttökulhoja."
Lontoolaiset Shirin Haider ja James Marriott pyörittävät Helsingin Korkeavuorenkadulla pientä Hey Poke -ravintolaa.
Lohi-avokadopoke
Kahdelle 260 g lohifileetä 1 kypsä avokado 80 g lehtikaalia ½ punasipuli 3 rkl kevätsipulirenkaita 3 rkl edamame-papuja 1 rkl murskattuja macadamiapähkinöitä reilu hyppysellinen mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
Tarjoiluun 150 g sushiriisiä (srirachalla maustettua majoneesia tai chililastuja)
Kastike 4 rkl vähäsuolaista soijakastiketta 3 rkl kylmäpuristettua seesamöljyä
1. Huuhtele sushiriisi hyvin ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. 2. Leikkaa lohifileestä paksuja sashimisiivuja. Kuori avokadot ja leikkaa hedelmäliha isoiksi suupaloiksi. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja pilko lehdet ronskisti. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. 3. Laita kala, kasvikset, pähkinät ja siemenet kulhoon. Yhdistä soijakastike ja seesamöljy keskenään. Lisää kastike kulhoon ja sekoita. 4. Jaa riisi tarjoilukulhojen pohjalle ja nosta muut ainekset riisin päälle. Tarjoile heti. Lisäpotkua pokeen saat srirachamajoneesilla tai kuivatuilla chililastuilla.