Mondo

Resepti: helppo yakitori

Resepti: helppo yakitori

Helsinkiläisten rakastaman Umeshu-ravintolan keittiöpäällikkö Toni Munde paljasti meille helpon yakitori-vartaan ohjeen.
Teksti Iina Thieulon
Kuvat Timo Villanen
Mainos

Yakitori

kuudelle
8 broilerin koipireittä
10–15 bambuvarrasta
Tare-kastike
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
1 dl soijaa
1 dl miriniä (makea riisiviini)
1 dl ruokosokeria
1 dl vettä
0,5 dl riisiviinietikkaa
Tarjoiluun
1 pnt kevätsipulia tai pala purjoa

1. Hienonna chili, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kaikki kastikeainekset kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.
2. Poista broilerinkoivista luut ja pilko liha ronskeiksi kuutioiksi (2 × 2 cm). Marinoi lihaa kastikkeessa yön yli.
3. Laita lihakuutiot vartaisiin ja grillaa ne kypsiksi hiiligrillissä. Voit myös paistaa ne keskilämmöllä paistinpannulla. Valele vartaita kastikkeella koko kypsennyksen ajan.
4. Tarjoile kanavartaat hienonnetun kevätsipulin tai purjon kanssa.

 Toni Munde on japanilaisen Umeshu-ravintolan keittiöpäällikkö.

Julkaistu: 26.11.2014