
Yakitori
kuudelle 8 broilerin koipireittä 10–15 bambuvarrasta Tare-kastike 1 punainen chili 2 valkosipulinkynttä pieni pala inkivääriä 1 dl soijaa 1 dl miriniä (makea riisiviini) 1 dl ruokosokeria 1 dl vettä 0,5 dl riisiviinietikkaa Tarjoiluun 1 pnt kevätsipulia tai pala purjoa
1. Hienonna chili, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kaikki kastikeainekset kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen. 2. Poista broilerinkoivista luut ja pilko liha ronskeiksi kuutioiksi (2 × 2 cm). Marinoi lihaa kastikkeessa yön yli. 3. Laita lihakuutiot vartaisiin ja grillaa ne kypsiksi hiiligrillissä. Voit myös paistaa ne keskilämmöllä paistinpannulla. Valele vartaita kastikkeella koko kypsennyksen ajan. 4. Tarjoile kanavartaat hienonnetun kevätsipulin tai purjon kanssa.
Toni Munde on japanilaisen Umeshu-ravintolan keittiöpäällikkö.