Resepti: Aasialainen pho-keitto
Puheenaiheet
Resepti: Aasialainen pho-keitto
Helsinkiläisen lounaskahvila Boom Roomin kuuluisa pho-keitto on thaimaalainen versio vietnamilaisesta klassikosta.
4.1.2016
 |
Mondo

"Inkivääriä, kanelia, neilikkaa, runsaasti anista. Haistan äitini maukkaan, pitkään keitetyn pho-liemen jo kaukaa. Thaimaalaisittain tehty pho-keitto muistuttaa minua lapsuuden ruokahetkistä, siitä miten opimme maustamaan annoksemme pöydässä katsoen mallia aikuisilta. Tätini mukaan kahvilani on maailman ainoa paikka, jossa soppa maustetaan valmiiksi, mutta haluan tarjota keiton sellaisena kuin olen oppinut sen itse syömään: tulisena ja ryystettävän kuumana. Tarjoamme phota perjantaisin, ja se myydään yleensä loppuun hetkessä. Yksi vakioasiakkaani tekee yötöitä mutta herää joka perjantai normaalia aiemmin saadakseen lounaskeittonsa."

Tanakorn Maneedam pitää Helsingissä The Boom Room -lounaskahvilaa. Sen hitti on perjantaisin tehtävä oma versio vietnamilaisesta phosta.

The Boom Roomin pho kuudelle

300 g ohutta riisinuudelia 600 g naudan ulkofileetä ohuina siivuina pari lehteä paksoita ja 2 dl ituja

Liemi naudan- tai häränhäntä 1 kuorittu sipuli (kokonaisena) 4–6 isoa viipaletta inkivääriä 6–8 isoa viipaletta porkkanaa reilusti sormisuolaa, ripaus sokeria maustepussiin: 2–4 kanelitankoa, 3–5 tähtianista, 1 tl neilikoita, 2–4 kokonaista kardemummaa

Maustamiseen/annos 1 tl kalakastiketta 1 tl etikkaa 1 tl sokeria ½ tl kuivattua chilimurskaa

Tarjoiluun srirachaa, kevätsipulia, korianteria

1. Kiehauta naudanhäntää suolavedessä 3–5 minuuttia. Huuhtele häntä kylmällä vedellä ja laita puhtaaseen veteen. Lisää liemiainekset, myös maustepussi. Lämmitä 80-asteiseksi ja hauduta ilman kantta vähintään 2 tuntia. Liemessä saa olla hyvin suolaa.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa annoskulhoihin. Säästä keitinvesi.

3. Kokoa lihasiivut, paksoi ja idut siivilään yksi annos kerrallaan. Liota aineksia hetki kiehuvassa keitinvedessä siivilän avulla.

4. Kumoa siivilän sisältö ja mausteet nuudelien päälle kulhoihin, kaada kuumaa naudanhäntälientä päälle. Viimeistele sriracha-kastikkeella, kevätsipulilla ja korianterilla. 

Kommentoi »