Tuulilasi

Renaultin ja Nissanin allianssi tulossa tiensä päähän

Renaultin ja Nissanin allianssi tulossa tiensä päähän
Financial Timesin mukaan Nissan pohtii vakavasti irtaumista allianssista Renaultin kanssa. Nissan on kiihdyttänyt suunnitelmiaan sen jälkeen, kun sen entinen johtaja Carlos Ghosn pakeni talousrikossyytteitä Japanista Libanoniin.

Bloombergin mukaan asiaan vaikuttaa myös se, että Nissanin ja Renaultin yhteistyö ei ole yksinkertaisesti Nissanin näkökulmasta toiminut. Mitään päästöstä asiasta ei kuitenkaan ole lähteiden mukaan vielä tehty. Renaultilta ei haluttu kommentoida asiaa.

Nissanilla ollaan pohdittu jo jonkin aikaa, tuoko allianssi sille mitään hyötyjä. Renault on pyrkinyt vahvistamaan allianssia – tai ainakin tekohengittämään sitä. Se on edelleen myös Nissanin suurin osakkeenomistaja. Nissanin erkautuminen ei siis tule käymään kädenkäänteessä, jos onnistuu lainkaan.

”Jos emme saa vuoden 2020 aikana tästä allianssista irti sen parasta potentiaalia, silloin minä ja oma tiimini on epäonnistunut pahasti”, sanoi Renaultin puheenjohtaja Jean-Dominique Senard viime vuoden lopulla.

Monet Nissanin johtajat sen sijaan ovat vahvasti sitä mieltä, että Renaultista on tullut heille pikemminkin taakka. Financial Timesin lähteiden mukaan niin Nissan kuin Renaultkin pyrkivät hakemaan uusia partnereita, jos allianssi leviää käsiin.

Julkaistu: 14.1.2020
Kommentoi »