Tuulilasi

Renaultilta tiiserikuvat yhtiön ensimmäisestä täyssähköisestä SUV:sta – markkinoille ensi vuonna

Renaultilta tiiserikuvat yhtiön ensimmäisestä täyssähköisestä SUV:sta – markkinoille ensi vuonna
Renault on julkaissut tiiserikuvia ensimmäisestä täyssähköisestä SUV:staan. Renault Megane E-Tech Electric tulee markkinoille vuoden 2022 aikana.
Julkaistu: 7.5.2021

Kuvat paljastavat uudistetut LED-valot sekä pienen pätkän sisätiloista. Vaikka auton nimi on Megane, siitä tulee kompakti SUV Meganen nykyisten hatchbackin, sedanin ja farkun rinnalle.

Ulkokuva kertoo, että auton suunnittelutyylissä on paljon samaa kuin vuonna 2020 julkistetussa Megane eVision -konseptissa.

Megane eVision

Tosin kuva näyttää autosta niin pienen pätkän, että nähtäväksi jää, kuinka paljon tuotantoauto lopulta konseptia muistuttaa.

Sisätiloista näkyy kohtuullisen isoja näyttöjä sekä digitaalinen kojelauta. Etumatkustajien välissä näyttäisi olevan hieman Teslan tyylinen tietoviihdejärjestelmä kosketusnäytöllä. Paljon muuta ei vielä nähtävillä ole.

Mitään virallisia tietoja Renault ei ole autosta kertonut, mutta konseptiautossa oli 160kW (215hv)/300Nm sähkömoottori 60kWh:n akustolla. Auto tehdään samalle Renaultin CMF-EV-alustalle, jolle tehdään myös allianssipartneri Nissanin keskikokoinen SUV Ariya.

Sen Renault on lipsauttanut, että auto kiihtyy nollasta sataan alle kahdeksassa sekunnissa. Toimintamatka täydellä latauksella tullee olemaan noin 360 kilometriä.

Renaultin pääjohtajan Luca de Meon mukaan auto tullaan esittelemään vielä tämän vuoden puolella, Euroopan lanseeraus on luvassa vuoden 2022 alkupuoliskolla. Megane E-Tech Electric tulee olemaan yksi seitsemästä uudesta sähköautosta, jotka Renault tulee julkistamaan vuoteen 2025 mennessä. Yksi niistä perustuu 5 Prototype -konseptiin.

Renault 5 konsepti

Renaultin mukaan täyssähköisen Meganen rinnalla jatkavat edelleen polttomoottorilla varustetut hatchback, sedan ja farmarimalli.

Kommentoi »