Apu

Reino Nordin pisti elämänsä uusiksi: "Tyttären mukaan isi on nyt erilainen, kun on käynyt 'piristäjällä'"

Reino Nordin pisti elämänsä uusiksi: "Tyttären mukaan isi on nyt erilainen, kun on käynyt 'piristäjällä'"
Reino Nordin sinkoilee sinne tänne, nousee yhdeksi Suomen suosituimmista laulajista, hylkää päihteet puhuttuaan aiemmin niiden puolesta, viettää somejulkista ja kuohuntaa herättävää perhe-elämää. Astumme kyytiin, kun Reino ajaa keikalle ja puhuu elämästään. Toiveuusinta.
Julkaistu: 30.10.2020

– Anteeksi, saako häiritä? Minä tykkään kauheasti musiikistasi – vaikka olen jo tämän ikäinen.

Laulaja Reino Nordin on juuri saanut kahvinsa juotua paimiolaisella huoltoasemalla, kun pöydän viereen saapuu kohtelias rouva.

– Ei minun musiikissani ole mitään ikärajaa, Nordin vastaa ja hymyilee leveästi.

Rouva tarjoaa lautasliinaa, johon Nordin voisi kirjoittaa nimmarin.

– Manageri pakotti painamaan kortteja sitä varten. Käyn hakemassa autosta.

"Olin 20-vuotias. Eikö sen ikäinen saa sanoa, mitä ajattelee? Eikö sen ikäisen pidäkin sanoa?"

Nordinin sähköauto latautuu huoltamon pihalla. Autokyyti on tullut tänä kesänä tutuksi laulajalle. Kuluneena kesänä Tesla on kurvannut 35 festarikeikalle ja noin 15 firma- ja yksityistilaisuuteen. Jos vain mahdollista, Nordin on ajanut esiintymisen jälkeen yöksi kotiin Helsinkiin.

Laulajana Nordin tunnetaan ennen kaikkea jättihitistään Antaudun, mutta hän on ollut julkisuudessa myös muuten.

Reino Nordin, 35, on herättänyt ristiriitaisia tunteita suorapuheisuudellaan ja ristiriitaisuudellaan sekä avoimuudellaan perhe-elämästään, päihteiden käytöstään ja raitistumisestaan sekä vaikkapa näyttelijänurastaan.

Reino ja Maria Nordin ovat olleet otsikoissa

Mitä kaikkea olemmekaan saaneet Nordinin perheestä lukea ja kuulla?

Reinon vaimon Maria Nordinin elämää vuonna 2012 selfie-etäisyydellä kuvanneessa Iholla-tv-sarjassa sattui ja tapahtui, ja ruudussa oltiin välillä aviokriisin reunalla. Reino Nordinin puheet aviomiehen vapaalentoisesta elämäntyylistä nostattivat katsojien niskakarvoja pystyyn ja siellä täällä puhkesi somekohuja.

Television keskusteluohjelmissakin puitiin Nordinien perhe-elämän pöyristyttäviä käänteitä.

– Sain siitä monenlaista palautetta, Reino hymähtää nyt.

"Osa kauhisteli, mutta toiset ymmärsivät. Kai se nyt vituttaa, kun hometaloon menee 400 000 euroa!”

Samaan aikaan julkisesti puitiin isoin kirjaimin pariskunnan talon homeongelmia. Tämä kaikki lisäsi vettä julkisuusmyllyyn, joka pyöri kiivaasti.

– Osa tietysti kauhisteli, mutta toiset ymmärsivät: ”Kai se nyt vituttaa, kun hometaloon menee 400 000 euroa!”

Perhearki pienten lasten kanssa on senkin jälkeen ollut jo sellaisenaan monille tasapainoilua, mutta Nordinien taifuunissa kieppuminen vaikuttaa ainutlaatuiselta. Huomiotaloudessa kun eletään, Reinon laulajaura ja arkkitehti Marian ura bloggaajana ja sosiaalisen median vaikuttajana saa perhe-elämän julkisista trombeistakin uutta tuulta purjeisiin.

Heidän perhe-elämänsä on myös selviytymistarina vaikeidenkin hetkien keskeltä voittoon. Kun somekohu on päällä ja joku ulkopuolinen odottelee jo erouutista, pariskunta onkin yhdessä entistä tiiviimmin. Myrskyn silmässäkin yhteinen horisontti pysyy tyynenä.

Sillat ovat palaneet

Reino Nordin on tottunut puolustautumaan. Hän ei kaihda arkojen eikä yksityistenkään asioiden käsittelemistä julkisuudessa.

Suomen pienissä kuvioissa tämä on merkinnyt usein sitä, että sillat ovat palaneet. Esimerkiksi Nordinin lupaavasti alkanut näyttelijänura on edennyt viime vuosina, no, ei mitenkään. Hän ei kadu lausuntojaan, ei niitäkään, jotka sanoi tähdittämästään Hymypoika-elokuvasta sen valmistuttua vuonna 2003.

– Olin 20-vuotias. Eikö sen ikäinen saa sanoa, mitä ajattelee? Eikö sen ikäisen pidäkin sanoa?

Jo kolmevuotiaana Ursula-elokuvasta alkanut näyttelijänura on saanut tehdä tietä musiikille, sillä sitä Nordin saa tehdä omaehtoisesti. Vaikka ympärillä on ammattimainen koneisto managereineen ja levy-yhtiöineen, Nordin kokee, ettei hänen luovuuttaan rajoiteta.

"Alkoholi on hermomyrkky, se ei tee ihmiselle hyvää. Nykyisin en jaksa kuunnella, mitä ihmiset selittävät sen jälkeen, kun ovat juoneet kaksikin olutta."

Ammattilaiseen Nordin turvautui myös saadakseen tukea raitistumiseensa. Päihdeterapeutti Jussi Kinnunen, itsekin muusikko ja entinen alkoholisti, oli sanonut Nordinille rohkaisevat sanat tämän löydettyä elämänsisältöä päihteettömään elämään.

– Hän ei kuulemma ollut nähnyt kenenkään muun lopettavan noin vain.

Nordin sai viime vuonna kaksi huumausaineiden käyttörikosta. Luopuessaan laittomista päihteistä Nordin lopetti kerralla myös alkoholin nauttimisen.

– Alkoholi on hermomyrkky, se ei tee ihmiselle hyvää. Nykyisin en jaksa kuunnella, mitä ihmiset selittävät sen jälkeen, kun ovat juoneet kaksikin olutta.

Perhe-elämälle raitistuminen on tehnyt hyvää.

– Tyttären mukaan isi on nyt erilainen, kun on käynyt ”piristäjällä”.

Päivitetty 30.10.2020 – Ilmestynyt 30.9.2018

Kommentoi »