Tuulilasi

Rallin valmennusryhmässä viisi lahjakkuutta

Rallin valmennusryhmässä viisi lahjakkuutta
Autourheilun kotimaisen lajiliiton AKK-Motorsportin huippuvalmennusryhmän, AKK Driver Academyn, rallivalmennukseen kuuluu tänä vuonna viisi lahjakasta ja määrätietoista rallikuljettajaa.

Valmennusryhmäläisten kausi alkaa tammikuun lopulla, kun rallin arvosarjat, Ralli SM ja Rallin Junioreiden SM-sarja, starttaavat.

AKK Driver Academyn ralliryhmä on mukaan molemmissa sarjoissa.

Rallin päävalmentajana vuodesta 2013 lähtien toiminut Tuomo Nikkola on luottavainen kauden kynnyksellä.

"Aloitimme tämän kauden poikkeuksellisesti joulukuun puolella Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä. Teemme kuluvalla kaudella yhteistyötä Mental Sportin kanssa, tavoitteena on valmistella kuljettajien mentaalipuolta paremmin tuleviin haasteisiin", Nikkola sanoo tiedotteessa.

"Lajiharjoitteita tehtiin tammikuun alussa perinteisellä Hyrynsalmen leirillä. Erittäin positiivista siellä oli seikka, että kuljettajat oma-aloitteisesti ilman yllytystä hakivat rajojaan ja kilpailuhenkisillä kavereilla oli kunnon vääntöä keskenään treenipätkien herruudesta."

Tavoitteet korkealla

50. kerran järjestettävässä Arctic Lapland Rallyssä eli tuttavallisemmin ”Tunturissa” kilpailevat Joonas Tokee (Orivesi) ja Jari Huttunen (Kiuruvesi).

Teemu Sunisen (Jokela) kilpailukausi starttaa seuraavasta Ralli SM -osakilpailusta Mikkelistä.

20-vuotiaalla Tokeella on kokemusta pohjoisen ralliteistä jo viime vuodelta, Huttunen starttaa kisaan ensimmäistä kertaa.

"Tunturista lähdetään hakemaan hyvää tulosta. Tärkeäähän siellä olisi selvitä ilman ongelmia koko reitti", sanoo Huttunen, jolla on vieressään kokenut kartturi Antti Linnaketo.

Samoilla linjoilla on myös viime vuonna SM-sarjassa kuudenneksi ajanut Joonas Tokee, jonka kartturina toimii Jani Salo.

"Arctic Lapland rallin tavoitteena on ajaa fiksu ja ehjä ajo. Kaudella 2015 tavoitteena on mennä iso askel kuljettajauralla eteenpäin ja sijoittua SM-sarjassa vähintäänkin luokan kolmen kärkeen. Tietenkin voitosta taistelemme jokaisessa osakilpailussa. Tavoitteena on myös kehittyä kuljettajana niin ajo- kuin nuotitustaidoissa sekä fyysisissä että psyykkisissä ominaisuuksissa", Tokee toteaa.

Teemu Sunisen kilpailukausi käynnistyy helmikuun loppupuolella Mikkelissä ajettavassa SM Vaakuna-rallissa.  Suninen osallistuu ralliin nelivetoisella Skoda Fabia Super2000 -autolla Mikko Markkulan toimiessa kartanlukijana.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa Driver Academyn kuljettajista tänä vuonna mukana ovat 18-vuotiaat Juuso Nordgren (Karkkila) sekä Niko Mäkinen (Laihia).

Lue myös:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 19.1.2015
Kommentoi »