Tuulilasi

Rallin lahjakkuudet haussa

Rallin lahjakkuudet haussa
Suomalaiselle rallin menestystarinalle rakennetaan koko ajan myös tulevaisuutta.

AKK Sportsin tänä vuonna lanseeraama Unelmana MM-ralli -projekti jatkuu, ja lupaavia nuoria kuljettajia autetaan uralla eteenpäin.

Ensi kaudella nuorten kuljettajien seulonta etenee samaan tapaan kuin tänä vuonna, eli rallin SM-sarjan neljässä ensimmäisessä kisassa parhaiten menestyneet poimitaan kisaamaan paikasta Neste Oil Ralliin heinä-elokuun vaihteessa 2015.

Hankkeella pyritään edistämään suomalaisnuorten nousua rallin huipulle. Edellisestä suomalaiskuljettajan ottamasta rallin maailmanmestaruudesta on jo 12 vuotta, ja lajin terävimpään kärkeen pääsy on yhä haastavampaa.

"Suuri osa tallipaikoille valittavista kuljettajista tuo käytännössä rahaa mukanaan, eli sponsoreilla on iso merkitys. Suomessa sekä tukijoiden että autourheiluyhteisön omat resurssit ovat rajalliset verrattuna isoihin maihin. Esimerkiksi Ranskan lajiliitto on satsannut nuoriin kuljettajiin todella voimakkaasti, ja tulosta onkin tullut", sanoo Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

Unelmana MM-ralli -projektilla halutaan saada suomalaisnuorille myös kansainvälistä näkyvyyttä. Tänä vuonna avuksi hankittiin englantilaisia tiedotusammattilaisia, joiden ansiosta projektin voittanut Teemu Suninen saikin Kai Tarkiaisen mukaan huomiota autourheilupiireissä myös Suomen ulkopuolella.

Eräs lupaavimmista suomalaisnuorista on FIA:n rallin EM-sarjassa, ERC:ssä, menestystä niittänyt Esapekka lappi (kuvassa).

Jatko on kuitenkin enemmän hämärän peitossa kuin pitkään aikaan. Mikko Hirvosen lopetettua uransa ainakin rallin MM-tasolla Jari-Matti Latvala on ainoa sarjaa ensi vuonna varmuudella kiertävä suomalainen. Juho Hännisen tilanne on hyvin epävarma Hyundain palkattua kahden autonsa kuljettajiksi Dani Sordon ja Thierry Neuvillen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Julkaistu: 20.11.2014
Kommentoi »