Tuulilasi

Prrkele! Täyssähköautoja on Suomessa jo yli 666


Sähköautojen määrä kasvaa hitaasti, mutta kasvuvauhti on kiihtyvä. 1.9.2015 sähköautoja oli liikennekäytössä 667 kappaletta.
Kuvat Vesa Linja-aho

Herkkänahkaisimmille pahoittelut otsikon kiroilusta, mutta se sopi tähän kuin nenä päähän. Sähköautot kun yleistyvät pirun kovaa vauhtia: täyssähkökäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja oli Trafin mukaan liikennekäytössä syyskuun alussa jo 667 kappaletta. Näistä henkilöautoja oli 536 ja pakettiautoja 131.

Kirjoitin alkukesästä, kuinka sähköautoja oli rekisteröity tammi-huhtikuussa 83 kappaletta. Sama tahti jatkui, touko-elokuussa täyssähköisiä henkilöautoja rekisteröitiin 90. Viime vuodelta vastaavat lukemat olivat 46 tammi-huhtikuulta ja 54 touko-elokuulta. Kovat on kasvuprosentit!

Vielä tämän vuoden kesäkuun lopussa täyssähköisiä henkilö- ja pakettiautoja oli liikennekäytössä 612. Viime vuoden kesäkuussa määrä oli vain 333, eli tuosta määrä on kaksinkertaistunut reilussa vuodessa. Kesäkuussa 2013 luku oli vain 225.

Milloin tuhannen täyssähköauton raja menee rikki? Minä veikkaan ensi kesäkuuta. On myös jännä nähdä mitä merkkijakaumalle tapahtuu. Pitkään myynnissä ollut Nissan pitää pintansa ykkösenä, ja luksusauto Tesla tulee hyvänä kakkosena. Uusien merkkien tulo sähköautomarkkinoille lisännee potentiaalisten ostajien määrää.

Julkaistu: 8.9.2015