
Omaishoitajien maa
Kun geenitesti paljasti Pirjon Alzheimer-riskin, ruokavalio meni remonttiin – Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen tähdentää kasvisten ja marjojen merkitystä aivoille
Oikeanlaisella ruokavaliolla voidaan pienentää riskiä sairastua muistisairauteen, uskoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen. Helsinkiläinen Pirjo Harjula pyrkii estämään muistisairauden kasvisvoittoisella ruokavaliolla.
Kuuntele artikkeli · 22.17
Höyrytettyä porkkanaa ja parsakaalia päivittäin. Bataattia, kukkakaalia, papuja ja linssejä. Näitä kaikkia helsinkiläinen Pirjo Harjula, 75, ryhtyi lisäämään tuhdisti omaan ruokavalioonsa keväällä 2024. Silloin hän sai kuulla kantavansa Alzheimerin taudille altistavaa apolipoproteiini E4 -geeniä.
– Ajattelin heti, että minä en tule kuulumaan sairastuneiden joukkoon vaan teen kaikkeni sen estämiseksi ja rupean syömään erityisen hyvin suojellakseni aivojani, Pirjo sanoo.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
