Profiili ja asetukset
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Omaishoitajien maa

Kun geenitesti paljasti Pirjon Alzheimer-riskin, ruokavalio meni remonttiin – Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen tähdentää kasvisten ja marjojen merkitystä aivoille

Oikeanlaisella ruokavaliolla voidaan pienentää riskiä sairastua muistisairauteen, uskoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen. Helsinkiläinen Pirjo Harjula pyrkii estämään muistisairauden kasvisvoittoisella ruokavaliolla.

5.12.2025 Apu
Kuuntele artikkeli · 22.17

Höyrytettyä porkkanaa ja parsakaalia päivittäin. Bataattia, kukkakaalia, papuja ja linssejä. Näitä kaikkia helsinkiläinen Pirjo Harjula, 75, ryhtyi lisäämään tuhdisti omaan ruokavalioonsa keväällä 2024. Silloin hän sai kuulla kantavansa Alzheimerin taudille altistavaa apolipoproteiini E4 ­-geeniä.

– Ajattelin heti, että minä en tule kuulumaan sairastuneiden joukkoon vaan teen kaikkeni sen estämiseksi ja rupean syömään erityisen hyvin suojellakseni aivojani, Pirjo sanoo.

Seuraa Apu360:n WhatsApp-kanavaa

Koska jokaisella tarinalla on merkitystä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt