Mondo

Pikaopas Osloon: pelaa sisäminigolfia, juo cocktaileja salakapakassa ja herkuttele vegaanikahvilassa

Pikaopas Osloon: pelaa sisäminigolfia, juo cocktaileja salakapakassa ja herkuttele vegaanikahvilassa
Valitsimme Oslon parhaat nähtävyydet, ravintolat, kahvilat, baarit, shoppailupaikat ja hotellit.
Julkaistu: 6.5.2018

KOE

Kollensvevet zipline

Klik, klik lukot napsahtelevat, kun henkilökunta kiristää turvavaljaat ja kiinnittää köyden Holmenkollenin hyppytornin huipulta lähtevään vaijeriin. Heittäydy valjaiden varaan ja koe mäkihypyn jännitys 361 metriä pitkällä Kollensvevet ziplinella. Samalla pääset nauttimaan Oslon yli avautuvista upeista maisemista. Korkeusero Holmenkollenin hyppytornin laelta sen juurelle on 107,5 metriä.

Kongeveien 5, kollensvevet.no

Oslo Camping

Oslolaiset rakastavat pelejä. 18-ratainen sisäminigolf Oslo Camping houkuttelee retrotunnelmallaan niin pariskuntia kuin kaveriporukoita.

Møllergata 12, oslo-camping.no

HERKUTTELE

Kverneriet

Huippusuosittu Kverneriet tunnetaan etenkin hampurilaisistaan, ja tarjolla on perinteisten makujen lisäksi jännittäviä yhdistelmiä, joissa ammennetaan vaikkapa intialaisesta keittiöstä.

Muun muassa Kirkeveien 64B ja Henrik Ibsens Gate 100, kverneriet.com

Trattoria Popolare

Nauti aidosta italialaistunnelmasta entiseen pienpanimorakennukseen perustetussa trattoriassa, jossa oman keittiön tuorepasta-­annokset ja kastikkeet vievät kielen. Säiden suosiessa nauti aperitiivi tunnelmallisella terassilla.

Trondheimsveien 2, popolare.no

Vippa

Vanhaan satamahalliin perus­tettu katuruokaparatiisi Vippa tarjoilee eksoottisia makuelämyksiä Lähi-idästä Aasiaan. Maistele esimerkiksi bio­dynaamisia viinejä tai kiinalaisia dumplingeja.

Akershusstranda 25, vippa.no

KAHVITTELE

Hønse-Lovisas hus

Pieni Hønse-Lovisan puu­talo erottuu jo kaukaa rinteestä vanhojen teollisuusrakennusten liepeeltä. Kuuntele Akerselva­joen putouksen pauhua samalla kun nautit kahvista. Kylmällä säällä kulttuurikahvila tarjoaa idylliset puitteet lämmittelyyn.

Sandakerveien 2, honselovisashus.no

W. B. Samson Grünerløkka

W. B. Samson tyydyttää niin makean- kuin suolaisennälän ja tarjoilee loistavia erikoiskahveja. Kokeile takkatulen ääressä esimerkiksi norjalaista klassikkoleivosta, vaniljapullaa muistuttavaa skolebrødiä, tai myslisämpylää brunostilla eli ruskealla juustolla. Lisäksi kattava valikoima herkullisia kiviuunipitsoja.

Thorvald Meyersgate 27, samson.no

Nordvegan

Kokoa haluamasi salaatti- tai lounas­lautanen tai nauti kirpeä sitruuna-raaka­kakkupala tuorepuristetun mehun kanssa. Vegaani­­­­kahvilan menyytä on ollut luomassa Michelin-palkittu huippukokki Reuben Waller.

Kristian IV’s gate 1, nordvegan.no

Holmenkollenin hyppyrimäen huipulta voi laskea alas vaijeria pitkin.

SHOPPAILE

Chillout

Chillout on retkeilyvälinemyymälä ja kahvila, jossa yhdistyy kaksi norjalaisten suosikkia: ulkoilu ja kotoisuus. Nauti herkullisia voileipiä tai kuppi kahvia samalla, kun hankit uusia retkeilyvarusteita. Täältä saat myös laadukkaat tuliaiset kotimatkalle.

Markveien 55, chillout.no

Steen & Strøm

Norjan vanhin kauppakeskus on täynnä luksusmerkkejä Michael Korsista norjalaisen Berit Hjelden naisellisiin luomuksiin, jotka ovat löytäneet tiensä myös Rihannan vaatekaappiin. Pohjakerroksessa on valittavana useita ravintoloita, joissa voi nauttia ostosten välillä vaikkapa kohtuuhintaisen ja maukkaan keittolounaan.

Nedre Slottsgate 8, steenogstromoslo.no

Tjuvholmen allé

Tjuvholmen allé halkaisee uuden autottoman kaupungin­osan Oslovuonon rannassa. Pujahda shoppailureissulla johonkin kadun lukuisista taidegallerioista. Kun tarvitset lepotauon, suuntaa rantaan seuraamaan veneliikennettä. Kadun loppupäässä sijaitsee suosittu uimapaikka.

JUHLI

Himkok

Salakapakan koruton sisäänkäynti sijaitsee vilkkaan Storgatan sivukadulla, Youngs gatella. Etsi seinästä musta H-kirjain ja numero 27 ja astu sisään. Tumman puuoven takaa avautuu näkymä katetulle sisäpihalle, jossa komeilee sympaattinen siideribaari. Valikoima vaihtelee vuodenajan mukaan ja hanassa on aina kymmenkuntaa eri siideriä. Sisäänkäynnin toisella puolella, paksun verhon takana piilottelee talon oma tislaamo ja pieni cocktailbaari .

Storgata 27, himkok.no

Brygg

Teollisuushenkisessä pienpani­mossa on kattava kansain­välinen valikoima hana- ja pullo-oluita sekä lautapelejä ja pingispöytiä.

Storgata 5–7, brygg.no

Nodee sky

13. kerroksen luksusbaarista avautuu huikea 360 asteen näkymä Oslon yli. Nauti raikas cocktail isolla lounge-­terassilla loikoillen. Ravintola sijaitsee yhdessä kahdestatoista Barcoden uniikista kerrostalosta, jotka valmistuivat entiselle satama- ja varastoalueelle päärautatieaseman ja oopperatalon väliin 2016.

Dronning Eufemias gate 28, nodee.no

NUKU

Saga Hotel Oslo

Elegantti Saga-hotelli sijaitsee hurmaavassa Frognerin kaupunginosassa lähellä Oslon päänähtävyyksiä, kuten kuninkaanlinnaa sekä Bogstadveienin lukuisia ravintoloita ja shoppailumahdollisuuksia.

Eilert Sundts Gate 39, sagahoteloslo.no

Scandic Grensen

Siisti perushotelli hyvällä sijainnilla Oslon keskustassa. Huoneet ovat kompaktin kokoisia, sängyt mukavia ja tukevia ja aamiainen runsas.

Grensen 20, scandichotels.no

The Thief

Designhotellin kaikki 119 huonetta ovat erilaisia. Hotellissa on myös kylpylä sekä kattoterassi. Modernin taiteen museo Astrup Fearnley ja Aker Bryggen ravintolat ovat melkein vieressä.

Landgangen 1, thethief.com

Kommentoi »