Pieni aarre Lissabonin lähellä: Sintran kaupunki
Matkailu
Pieni aarre Lissabonin lähellä: Sintran kaupunki
Sintran linnakaupungin voi nähdä mukavasti päiväretkellä tai viettää siellä vaikka pari päivää.
Julkaistu 1.5.2022
Mondo

Noin 40 minuutin junamatkan päässä Lissabonista sijaitseva Sintran linnakaupunki on suosittu päiväretkikohde, jonka kauneutta ovat ylistäneet historian saatossa kaikki säveltäjä Richard Straussista kirjailija Hans Christian Anderseniin.

Alueelle rakennettiin alun perin linnoja ja palatseja, koska viileä ilmasto houkutteli Portugalin ylimystöä. Esimerkiksi kuningasperhe vietti aikaa Sintran kesälinnassa, kun Lissabonissa oli helteistä.

Sintran suosituin vierailukohde on keltapunaisena hehkuva Penan palatsi, jonka puutarhassa on yli 2 000 kasvia eri puolilta maailmaa. Samalla kannattaa käydä myös viereisellä Maurien linnoituksella ihailemassa maisemia.

Kolmas hyvä kohde on kansallispalatsi kaupungin ytimessä. Ulkoa se näyttää askeettiselta, mutta sisätilat yllättävät loistokkuudellaan. Vähemmän tunnetuista nähtävyyksistä maininnan arvoinen on esimerkiksi hurmaava Monserraten palatsi.

Etenkin kesäkauden viikonloppuina Sintran keskustassa voi olla kävijöitä jopa ruuhkaksi, ja vierailu arkisin on usein rauhallisempi. Mäkisessä kaupungissa jalat väsyvät nopeasti, mutta kohteesta toiseen pääsee myös bussilla. Sintrassa on paljon nähtävää, ja siksi voi olla hyvä idea viettää kaupungissa vaikka pari päivää. Silloin voi tutustua myös alueen vaellusreitteihin.

1800-luvun puolivälissä rakennettu Palácio da Pena on Sintran tähtinähtävyys. Se on tuon ajan romanttisen arkkitehtuurityylin saavutuksia ja Unescon suojelukohde.
Kommentoi »