Tuulilasi

Peugeot jatkaa hyötyautojensa sähköistämistä - tässä on uusi e-EXPERT

Peugeot jatkaa hyötyautojensa sähköistämistä - tässä on uusi e-EXPERT
Peugeot on vahvasti sitoutunut mallistonsa sähköistämiseen ja uusi Peugeot e-EXPERT toimii jatkumona tälle. Kunnianhimoinen tavoite on saavuttaa 100% sähköistynyt hyötyajoneuvomallisto jo vuoteen 2021 mennessä.
Julkaistu: 8.11.2019

e-EXPERT saapuu markkinoille kahtena eri versiona, joissa on vaihtoehtoisena eri toimintamatka: joko 200 km tai 300 km (WLTP).

Valtaosa ammattilaisista ajaa pakettiautollaan alle 300 km päivässä. Tällaiseen ajomäärään on järkevää tuoda polttomoottorien rinnalle vaihtoehdoksi myös täyssähköllä toimiva versio. Ratkaisuna tähän Peugeot esittelee uuden Peugeot e-EXPERTIN.

Sähkömoottorin edullisten käyttökustannusten lisäksi CO2–päästöttömyys mahdollistaa ammattilaisten rajoittamattoman liikkumisen myös niiden Euroopan kaupunkien keskusta-alueilla, jotka ovat asettaneet ajoneuvoille päästörajoitteita.

Peugeot e-EXPERTistä tulee tarjolle kaksi eri akkuvaihtoehtoa:

• 50 kWh, 200 kilometrin toimintamatkalla (WLTP),

• 75 kWh, 300 kilometrin toimintamatkalla (WLTP).

Mukana kulkee niin 7 kW kuin 11 kW latausjohto. Lisäksi e-EXPERT on yhteensopiva pikalataukseen ja 50 kWh:n akku latautuu pikalaturissa 80%:iin 30 minuutissa.

Uuden Peugeot e-EXPERTin ulkoasu on polttomoottoriversioista tuttuun tapaan vahvasti tunnistettava. Myös lastauspaino on vastaava kuin EXPERTin perinteisissä polttomoottoriversioissa.

Uusi Peugeot e-EXPERT tullaan lanseeraamaan vuoden 2020 toisella puoliskolla ja se tukee Peugeot EXPERTin saavuttamaa suosiota: lanseerausvuodestaan 2016 alkaen EXPERTiä on myyty jo yli 170 000 kappaletta. Uusi e-EXPERT tulee vahvistamaan Peugeotin saavuttamaa Euroopan hyötyajoneuvomarkkinan johtajuutta ja lisää uuden sähköisen tuotteen Peugeotin mallistoon, johon jo lukeutuvat e-Boxer, e-208, e-2008, 3008 HYBRID4 sekä 508 HYBRID.

1 kommentti