Peugeot aloitti uuden 308:n tuotannon – yhtiön ensimmäisestä asiakastoimituksesta jo 130 vuotta
Autot ja liikenne
Peugeot aloitti uuden 308:n tuotannon – yhtiön ensimmäisestä asiakastoimituksesta jo 130 vuotta
29. syyskuuta 2021 alkoi uuden Peugeot 308:n tuotanto Stellantiksen tehtaalla Mulhousessa. Samana päivänä on kulunut tasan 211 vuotta ja kolme päivää siitä, kun Peugeot-brändi sai alkunsa. Peugeot syntyi 26. syyskuuta 1810 ja on näin maailman vanhin yhä aktiivinen autobrändi.
Julkaistu 1.10.2021
Tuulilasi

Vuonna 2021 Peugeot juhlii myös toista merkittävää virstanpylvästä: merkin astumista autoilun maailmaan. Kesän lopulla vuonna 1891, 130 vuotta sitten, ensimmäinen Ranskassa yksityishenkilölle toimitettu auto oli Peugeot.

Kaikki alkoi yhden miehen ja perheen tahtotilasta, ja läpi kahden vuosisadan on Peugeot kulkenut läpi jatkuvasti muuttuvan maailman, mukauttaen tuotteitaan ja palveluitaan asiakkaiden tarpeisiin. 211 vuodessa Peugeotin nimi ja tuotteet ovat löytänet miljooniin koteihin – ei vain autoina, vaan myös työkaluina, radioina, moottoripyörinä, ompelukoneina, pippuri- ja kahvimyllyinä. Osa niistä on jäänyt historiaan iättöminä ikoneina.

Tänään Peugeot-merkki vaikuttaa yli 160 maassa, vahvistaen joka päivä merkin isän Armand Peugeotin ennustuksen, että auto tulisi tekemään Peugeotista "yhden suurimmista Ranskan teollisuuden liiketoiminnoista".

Maailma on muuttunut 211 vuoden aikana, mutta tahti, jolla muutos etenee, on vauhdittunut merkittävästi viimeisten kymmenen vuoden aikana. Digitalisaatio ja kaikkialla vaikuttava mobiili liitettävyys ovat käynnistäneet uusia tapoja ajatella, uusia tapoja kuluttaa sekä uusia tapoja liikkua. Peugeot-mallisto on jo nyt saavuttanut korkean sähköistymisen asteen (70% mallistosta on saatavana joko yhtenä tai useampana sähköistyneenä malliversiona). Uudessa 308:ssa esiteltävä uusi infotainment-järjestelmä kulkee täsmälleen tämän päivän muutosten mukana.

Tähän kaikkeen Peugeot on valmistautunut viimeiset 130 vuotta: 2. päivä lokakuuta 1891 Peugeot toimitti ensimmäisen henkilöauton yksityiselle ostajalle, herra Poupardinille Dornach’ssa. Tilauksen autostaan hän teki 27. elokuuta samana vuonna. Kyseessä oli 4-istuiminen auto 2 hv:n Daimlerin moottorilla.

Sitten tämän lokakuisen päivän vuonna 1891, on Peugeot toimittanut asiakkailleen yhteensä noin 75 miljoonaa autoa kaikki ne 160 maata huomioiden, joissa merkki on läsnä.

Kommentoi »