Tuulilasi

Perinteet romukoppaan – pian kaikki uudet Ferrarit hybrideitä

Ferrarin toimitusjohtaja Sergio Marchionne on kertonut, että kaikki vuoden 2019 jälkeen valmistettavat Ferrarit sisältävät jonkin sortin hybriditekniikkaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Ferrari

Hybriditekniikan takana ovat eurooppalaiset hiilidioksidipäästörajoitukset. Tällä hetkellä Ferrari ei saa valmistaa tiettyä määrää enemmän autoja, koska sen mallien päästöt ovat niin korkeat. Tuomalla hybriditekniikka autoihin voi Ferrari samalla vähentää malliensa päästöjä ja nostaa näin ollen tuotantomääriä nykyisestä.

Tänä vuonna Ferrari on toimittamassa noin 8 000 autoa asiakkailleen. Vuoteen 2019 mennessä Ferrarin tavoite on nostaa myyntimäärät 9 000 autoon, kertoo Autonews.

Marchionne on myös väläyttänyt, että Ferrari saattaisi myös siirtyä valmistamaan muun kaltaisia ajoneuvoja nykyisten harvinaisten urheilu- ja superautojen sijaan. Italialaiset saattavat tehdä autoja, jotka houkuttelevat aiempaa laajempaa ostajakuntaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 11.11.2016
Kommentoi »