Apu

Puheluita kuulijoille Yölinjan hengessä – Pekka Saurin Lohdullinen teoria elämästä -podcast – kuuntele täällä!

Puheluita kuulijoille Yölinjan hengessä – Pekka Saurin Lohdullinen teoria elämästä -podcast – kuuntele täällä!
Pekka Sauri on jälleen oleellisen äärellä. Luvassa on pitkiä ja lohduttavia monologeja elämän ydinkysymyksistä ilman kiirettä. Sarjan viimeisessä jaksossa jutellaan puhelimessa Yölinja-tyylillä ja käydään läpi somekommentteja.
Julkaistu: 10.8.2021

Pekka Sauri muistetaan muun muassa Yölinja-radio-ohjelmasta ja pitkästä pestistään Helsingin apulaiskaupunginjohtajana. Nyt hän aloittaa Apu.fi:ssä monologimuotoisen podcast-sarjan.

Saurin tärkein viesti kuulijoilleen on, että kaikesta selvitään.

– Vaikka elämäntilanne tuntuisi ja näyttäisi kuinka toivottomalta, ongelmat voidaan aina muuttaa käytännöllisiksi ja miettiä, mitä niille voitaisiin seuraavaksi tehdä. Myös se, että elämän voi elää kovin monella eri tavalla.

Podcast-sarjan eri osat keskittyvät väljästi elämän eri osa-alueisiin.

Podcast niille, jotka kaipaavat hiukan mielenrauhaa päivän päätteeksi.

– Ajatuksenani oli, että yrittäisin kiteyttää tähänastisen elämänkokemukseni sarjaan yksinpuheluita. Yritän olla mahdollisimman uskollinen omalle kokemukselleni, Sauri kertoo.

– Minulle sopisi, että sarjaa kuunneltaisiin päivän päätteeksi nukkumaan mentäessä kuin maallista iltahartautta. Saa siihen nukahtaakin!

8. jakso: Puheluita kuulijoille

Kauden viimeisessä osassa Pekka Sauri juttelee kuulijoiden kanssa ehtaan Yölinja-tyyliin. Mitä ajatuksia monologisarja herätti ja mitkä jaksot saivat miettimään omaa elämää tai maailmaa uudelta kantilta? Studiossa myös sarjan tuottaja Sami Kuusela, jonka kanssa käydään läpi kommentteja Twitteristä.

Kuuntele Spotifyssa!

7. jakso: Elämän tarkoitus

Nyt tyhjennetään pajatso ja ollaan raa’an rehellisiä. Mitä 67-vuotias suomalaisten rakastama Sauri on oppinut elämästä ja sen tarkoituksesta? Mitä Sauri katuu? Ja kuinka elämäänsä voi elää mahdollisimman tyydyttävästi ja mikä tässä kaikessa on tärkeää?

Kuuntele Spotifyssa!

6. jakso: Vanheneminen on vapautustarina

Kun kilvoittelu vähenee eikä voi enää suunnitella elämäänsä vuosikymmeniä eteenpäin, saavuttaa rauhan. Saurin omakohtainen oivallus on, että vanheneminen on vapautustarina. Jaksossa pohditaan myös ikäluokkiin liittyneitä roolimalleja, jotka ovat kadonneet. Enää ei virkamies näytä virkamieheltä, eikä pappa pillitupakkaa polttavalta hiljaiselta pussihousulta.

Kuuntele Spotifyssa!

5. jakso: Armoa, kuinka jumalaton saa anteeksi

Pekka Saurilla ei ole kokemusta Jumalasta. Vanhuuden koittaessa hän miettii, kuinka uskonnoton ihminen voi saada armon pahoista teoistaan. Vai olisiko sittenkin paras yrittää uskoa Jumalaan?

Kuuntele Spotifyssa!

4. jakso: Lapsuuden valo ja varjo

Pääseekö lapsuuden kokemuksista koskaan eroon? Ja miksi korostamme varjoja ja traumoja, kun lapsuudessa on niin paljon myös iloa ja valoa? Entä mitä asioita jätämme omille lapsillemme käsiteltäväksi?

Kuuntele Spotifyssa!

3. jakso: On ok olla isänmaallinen

Kuinka Pekka Saurin kaltainen vihreä maailmankansalainen ja siviilipalvelusmies voi olla isänmaallinen? Saurin mukaan ei ole ristiriitaista rakastaa Suomea ja tuntea kansallisylpeyttä, vaikka on koko ikänsä ollut globalisti. Isänmaallisuutta ei Saurin mukaan kannata hävetä tai pilkata vaan kotimaastaan saa olla ylpeä.

Kuuntele Spotifyssa!

2. jakso: Kaikki saavat sanoa

Mitä sosiaalinen media tekee meille? Tuhoaako some maailman? Vai tuoko vuorovaikutteisuus toivon ihmiskunnalle?

Pekka Saurilla on 122 000 seuraajaa Twitterissä. Miten internet on muuttanut Pekkaa?

Kuuntele Spotifyssa!

1. jakso: Aikakäsityksen outoudesta

Oma eletty elämä tuntuu lyhyeltä, mutta aika ennen omaa syntymää antiikkiselta. Silti ihminen on sama. Vain muoti ja teknologia muuttuvat.

Kuuntele Spotifyssa!

Puhuja Pekka Sauri, musiikki Arttu Silvast, tuottaja ja äänisuunnittelija Sami Kuusela.

Kiinnostaako kumppanuus Lohdullinen teoria elämästä -podcastissa? Lue yhteistyömahdollisuuksista täältä ja kysy lisää A-lehtien yritysasiakasmyynnistä +358 50 414 4200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet.fi. Autamme löytämään parhaat ratkaisut, joilla brändisi voi kuulua A-lehtien podcasteissa.

Tämä on päivittyvä artikkeli, joka on julkaistu alun perin 15.6.2021 kello 10.

3 kommenttia