Pariisin kuumin ruokailmiö
Matkailu
Pariisin kuumin ruokailmiö
Pariisin viimeisin ruokavillitys ovat huippuravintoloiden cave à manger -paikat eli viinikaupan ja ravintolan yhdistelmät. Kokeile näitä paikkoja seuraavalla matkalla.
Julkaistu 29.4.2015
Mondo

Huippuravintoloiden cave à manger -paikat ovat nousseet Pariisissa ilmiöksi. Kaupungissa asuva toimittajamme poimi neljä varmaa suosikkia.

Moderni Pariisin parhaimpiin ravintoloihin kuuluva Septime avasi vuosi sitten naapuriin Septime La Caven (3 rue Basfroi), jossa istutaan baarijakkaroilla ja hörpitään punaviiniä, kuten pehmeää Colombaiaa Toscanasta (6,5 e lasi). Kyytipojaksi sopii anjovis-ricottatahna maalaisleivän kanssa, reilu annos Iberian bellota-kinkkua tai paistetut sinappivoisardiinit. Annokset vähän päälle 10 euroa.

Gourmet Pannu höyryää baaritiskin takana, ja uunissa tuoksuu palsternakka. Uuden Vivant Caven (43 rue des Petites Écuries) avokeittiössä valmistuu purjo-ricottasavu­kaalia, makrillitartaria ja kyhmykurnusimppua voissa. Laadukkaasta sesonkiruuasta tunnetun Vivant-ravintolan viinikauppa-ravintolassa on erityisen hyvä valkoviinivalikoima. Pääruuat alkaen noin 10 euroa.

Edullinen Pariisissa on kaksi samannimistä cave à manger’ta, joista molempiin kannattaa mennä. Kotoinen La Buvette (67 rue Saint-Maur) näyttää vaatimattomalta: pari puista bistropöytää, viinihyllyjä ja neonkyltti ikkunassa, mutta tarjolla on edullisia huippu­viinejä (5 e lasi) ja tapaksia, kuten hanhenmaksaa ja ankanrintaa (3–15 e). Pigallen Buvettessa (28 rue Henry Monnier) nautitaan kukkoa punaviinissä, hunaja-appelsiinifenkolia ja turskatahnaa maalaisleivän kanssa.

Klassikko Pariisin ehkä tunnetuimman viinikauppa-ravintolan Le Verre Volén ovella on käynyt kuhina jo vuodesta 2001, vaikka tilaa on vain viidelletoista. Trendikkäin kokeilee vasta avattua sisarravintolaa Le Verre Volé Sur Meriä (53 rue de Lancry) parin sadan metrin päässä. Sieltä saa mereneläviä ja huippu­viinejä.

Kommentoi »