Tiedettä lapsille, klassikoita ja dekkareita aikuisille – Kuuntele elokuussa A-lehtien podcasteja!
Podcastit
Tiedettä lapsille, klassikoita ja dekkareita aikuisille – Kuuntele elokuussa A-lehtien podcasteja!
Sadepäivä tai auringon lämpö riippumatossa. Kesän kumpaankin hetkeen sopii tuokio omaa aikaa. Apu Juniorin lasten tiedepodcastia voi kuunnella koko perhe. Digitilaajana luet – tai kuuntelet – kesädekkarin jo nyt!
Julkaistu 4.8.2023
Apu

Onko lihansyöjäkasvi vaaraksi perheelle?

Apu Juniorin lasten tiedepodcast Totta vai tuubaa? antaa vanhemmallekin kuuntelijalle haasteen: kumpi on huijari? Lapset esittävät kimurantteja kysymyksiä kahdelle asiantuntijalle, joista vain toinen tietää mistä puhuu ja toinen onkin juksaamisen mestari. Lapsia mietityttävät vauvat, aivot, kissat, avaruus, lihansyöjäkasvit ja kakka.

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Miten opitaan keskittymistä? Mitä tarkoittaa nyrkkisääntö?

Se Avun Kysymyspodcast on kysynyt monenlaisista asioista jo 30 aiheen verran. Vartin jaksot osoittavat, että pienikin uutinen voi olla suuri puheenaihe. Näin kävi esimerkiksi, kun paikallislehdessä kerrottiin uutinen ravintolakiinteistöön kohdistuneesta ilkivallasta. Kaikki oli tuhottu, myös ravintolan lasiset tuhkakupit. Millainen designesine tuhkakuppi on?

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Digitilaajana kuulet enemmän – Kesädekkari nyt myös korville!

Avun kesädekkari on jo perinne ja tänä vuonna dekkari on saanut uuden muodon: sen voi myös kuunnella. Tuire Malmstedtin kirjoittama Hallakehrääjä on tarina kuolemattomasta rakkaudesta. Malmstedt sanoo, ettei hän voisi kertoa dekkareidensa synkkiä tarinoita, jos itsellä olisi paha olla.

Pekka Sauri kirjoittaa onnellisuudesta

12 kirjettä onnellisuudesta sarjassa Pekka Sauri pohtii, miten ihminen voi olla onnellinen. Selfhelp-oppaiden maailmassa ohjeita riittää ja jokainen määrittelee itse, mikä on elämän merkitys ja tarkoitus. Mutta koska tärkeiden päämäärien tavoittelu on usein helpompaa yhdessä kuin yksinäisenä sankarina, voivat kirjeet antaa omille ajatuksille suuntaa.

Kirjeet voi lukea tai kuunnella Pekan itsensä lukemana.

Kettutyttöjä ja ystäviä

Imagen parhaat -sarjassa pääsee kuuntelemaan lehden klassikkojuttuja luettuna.

Ystävän muotokuva vuodelta 2020 on Juhani Karilan kertomus kahden erilaisen miehen ystävyydestä. Kettutyttöjen luonto (1996) kertoo, mistä tulivat Miia Salli ja Minna Salonen. Pieneläinkrematorionhoitaja (1987) vie Rikalan kylään lähelle Tamperetta. Raoul Grünstein tapasi yrittäjä Riitta Halmeen, joka poltti työkseen kuolleita eläimiä.

Sarjassa on mukana myös kevään 2023 juttuja.

Kommentoi »