Parhaat museot
Matkailu
Parhaat museot
Mitä museoita ei ainakaan kannata jättää väliin? Ateneumin taidemuseon johtaja Susanna Pettersson paljastaa omat suosikkimuseonsa maailmalta.
23.2.2015
 |
Mondo

Ateneumin taidemuseon johtaja Susanna Pettersson paljastaa omat suosikkimuseonsa maailmalla.

Lontoo Asuin pitkään Lontoossa ja tunnen kaupungin museot. Victoria & Albert Museumin (vam.ac.uk) kokoelma on maailman laajimpia. Suosikkeihini kuuluu huikea kipsi­kopiokokoelma. Taide- ja designmuseo ottaa kantaa myös nykyhetkeen esittämällä keskustelua herättäviä esineitä ja ilmiöitä. Arkkitehti, opettaja ja keräilijä Sir John Soanen (soane.org) koti­museo keskellä Lontoota on hieno esimerkki elämän mittaisesta intohimosta.

Pittsburgh, Yhdysvallat Arkkitehti Frank Lloyd Wrightin suunnittelema Fallingwater (fallingwater.org) on ikoninen kotimuseo. Lloyd Wright suunnitteli talon liikemies Edgar J. Kaufmannille. Museo on erinomainen esimerkki kokonaisuudesta, joka yhdistää arkki­tehtuurin, designin ja rakennuksessa eletyn elämän yhdeksi kertomukseksi.

Kööpenhamina Nykytaiteen museo Louisiana (louisiana.dk) on kestosuosikkini. Se on säilyttänyt paikkansa pohjoismaisena suunnannäyttäjänä. Näyttelyt ovat poikkeuksetta hyviä!

Barcelona Museu dArt Contemporani de Barcelona eli MACBA (macba.cat) on hyvä esimerkki taidemuseosta, joka kiinnostaa myös nuoria. Näyttelyohjelma on aina inspiroiva, ja rakennus on keskeisellä paikalla. 

Kommentoi »