Tuulilasi

Pala Italian historiaa siirtyy Hollantiin


Niinhän siinä sitten kävi. Fiat muuttaa pois Italiasta.
Kuvat Fiat

Italialaisyhtiö osti Chryslerin ja konserni kantaa tulevaisuudessa nimeä Fiat Chrysler Automobiles, eli lyhennettynä FCA.

Lisäksi edessä on virallisen kotipaikan vaihto Torinosta, Italiasta Hollantiin sekä listautuminen New Yorkin pörssiin Milanon pörssin ohella. Torino on toiminut Fiatin kotipaikkana yhtiön perustamisesta lähtien eli jo 115 vuotta

Hollannin päämajan lisäksi konserni perustaa yhtiön veroteknisistä syistä Britanniaan.

Pääjohtaja Sergio Marchionne on koulutukseltaan lakimies ja tilintarkastaja, ja yritysverotustaan keventävä saarivaltio oli hänelle houkutteleva kohde.

Britannian houkuttelevuutta lisäsi varmasti myös se, että taakkana ei ole raskasta historiaa. Chryslerin edellinen omistaja Daimler yritti siirtää amerikkalaismerkkiä Saksaan tehden mojovat 21 miljardin euron tappiot.

Fiatin viime vuoden viimeisen neljänneksen tulos jäi analyytikkojen odotuksista, kun italialaisyhtiö teki 931 miljoonan euron operatiivisen tuloksen. Ennakkoarviot liikkuivat 1,15 miljardissa eurossa, kertoo Automotive News Europe.

Fiatin koko vuoden 2013 tulos asettui 2,8 miljardia voitolle. Suuri osa tästä tulee Chrysleriltä Euroopan automyynnin takkuillessa. Fiat ilmoitti keskiviikkoisen tulosjulkistuksensa yhteydessä, että se ei jaa osinkoa vuodelta 2013.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 30.1.2014