Tuulilasi

Päivitetyn VW e-Golfin tilauskirjat avautuivat Saksassa – akku kasvoi 50 prosenttia

Päivitetyn VW e-Golfin tilauskirjat avautuivat Saksassa – akku kasvoi 50 prosenttia
VW on päivittänyt Golfin täyssähkömallin mallivuodelle 2017, ja samalla autoon on tuotu aiempaa selkeästi suurempi akusto, joka lisää myös e-Golfin toimintamatkaa tuntuvasti.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.2.2017

VW e-Golf on kärsinyt samoista ongelmista kuin kaikki muutkin markkinoilla olevat täyssähköautot. Etenkin auton pieni akusto on tarkoittanut käytännön ajossa todella lyhyttä toimintamatkaa ja useaa käyntiä latausasemilla.

Nyt VW tuo parannusta tähän asentamalla autoon aiemman 24,2 kWh akun sijaan peräti 35,8 kWh akuston. Tämä tuo parannusta peräti 50 prosenttia aiempaan – VW:n mukaan myös toimintamatkassa. Virallinen NEDC-syklin mukaan auton toimintamatka olisi nyt 300 km, mutta todellisen rangen VW itsekin myöntää olevan olosuhteista ja ajotavasta riippuen noin 200 kilometriä.

Lisäksi sähkömoottorin tehoa on kasvatettu 20 hevosvoimalla 136 heppaan. Tämä pudottaa 0–100 km/h kiihdytysajan 9,6 sekuntiin.

Uuden e-Golfin muut uudistukset seuraavat äskettäin faceliftatun perus-Golfin linjoja. Auton sisälle on tuotu mm. uusi aiempaa isompi 9,2-tuumainen kosketusnäyttö, johon on tuotu eleohjausta. Samalla järjestelmään on tuotu Car-Net e-Remote -sovellus, jonka avulla puhelimella voi ohjata e-Golfin toimintoja etänä.

Sovelluksella voi käynnistää mm. auton ilmastoinnin tai latauksen ilman, että kuljettajan tarvitsee olla auton luona. Auto voidaan myös lämmittää latauksen aikana ennen ajoon lähtöä niin, että virtaa lämmitykseen ei oteta akusta, vaan suoraan verkkovirrasta.

Autoaan paljon talvella käyttävät sähköautoilijat iloitsevat myös siitä, että e-Golfiin on lisätty ilmalämpöpumppu, joka hyödyntää auton eri komponenttien hukkalämpöä sisätilojen lämmitykseen. Lisävarusteisen ilmalämpöpumppu lisää VW:n mukaan e-Golfin toimintamatkaa arkiajossa tuntuvasti.

Saksassa uusi e-Golf on jo tilattavissa ja sen hinnat alkavat siellä 35 900 eurosta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

1 kommentti