Apu

Päivän Apu 12.4.2019: Naiset polskivat meikattuna ja miehet uivat shortseissa – Osaatko sinä uimahallien määräykset?


Hygienia on yhteinen asia, mutta kaikki eivät säännöistä piittaa. Uimahalleissa kiistellään niin vaatetuksesta kuin hiusten harjaamisesta.
Kuvat Kari Kaipainen

Pilaavatko naiset uimahallien hygienian? Helsingin Sanomat on vuosien mittaan raportoinut, kuinka "likaiset ja uppiniskaiset naiset" tuottavat töhnää historialliseen Yrjönkadun uimahalliin Helsingissä. Töhnän kerrotaan tulevan hiuksista ja meikeistä. Nyt meikkaaminen on vuosien taistelun jälkeen kielletty hallin pukukaapeilla. Samoin hiusten harjaaminen. Osaatko sinä uimahallien määräykset?

Lue koko artikkeli: Uimahallien tuhmat naiset: riitelevät hiuslakasta ja polskivat meikattuna

Uimahallin naisten puolella puhutaan kaikesta maan ja taivaan välillä - niin elämästä kuin kuolemastakin. Libanonilainen nainen ja eläkkeellä oleva suomalaisrouva pesevät hiuksiaan vierekkäin suihkussa, eikä kukaan kysy, kuka olet.

Lue koko artikkeli: Naisten sauna - Avun reportaasi Vuosaaren uimahallista

”Helsingin Vuosaaren uimahallissa, naisten puolella, kuulee tarinoita elämästä, vaikka ei aina haluaisikaan kuulla. Viileämmässä saunassa istuvat äidit lapsineen, kuumissa löylyissä me vähän vanhemmat rouvat”, kirjoittaa Avun toimittaja Liisa Talvitie blogissaan.

”Saunassa istuisi mieluiten hiljaa, mutta kun vastapäiselle lauteelle sattuu puhetta pulppuava, ei auta muu kuin kuunnella ja vastata puheeseen.”

Lue koko kirjoitus: Yleisessä saunassa, naisten puolella

Helsinkiin perustetaan yleisiä saunoja ennätystahtia. Matkailulehti Mondo listasi taannoin niistä parhaat!

Lue artikkeli: Helsingin parhaat saunat

Muusikko Samae Koskinen on tuttu vieras Mäkelänrinteen uimahallissa Helsingissä. Kun hän kulkee miesten pesuhuoneessa pienen poikansa kanssa, alastomuus ei miehen ihailijoita estä. Debattia käydään sanoituksista vaikka sitten munasillaan.

Lue koko artikkeli: Esikoislapsen syntymä vei artisti Samae Koskisen terapiaan

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen ja sen taustoihin päivittäin.

Julkaistu: 12.4.2019