Päivä viinibussin kyydissä
Matkailu
Päivä viinibussin kyydissä
Näin teet Uuden-Seelannin helpoimman viinitilakierroksen. Marlborough’n alueella voi nähdä viiniköynnösten juurella laiduntavia lampaita.
Julkaistu 21.6.2020
Mondo

Edessä on Uuden-Seelannin tärkein viinialue. Vehreä Marl­borough tunnetaan etenkin raikkaista ja hapokkaista sauvignon blanceistaan. Kysymys kuuluu: kumpi on kuskina? Ei kumpikaan.

Etelä­saaren koillisosassa sijaitsevaan Marlboroughiin pääsee tutustumaan kätevästi hop-on hop-off-kiertoajelubussilla.

Hyppää kyytiin Blenheimin pikkukaupungissa. Päivittäin on kahdeksan lähtöä, ja päivä­lipun hinta alkaa 45 eurosta. Reitin varrella on kuusi viini­tilaa, joissa on tarjolla esi­­merkiksi huokeita viinin­maisteluita ja kellarikierroksia. Osalla ti­­­loista on hyvä ravintola. Bussi pysähtyy myös paikallisella pienpanimolla ja museolla, jossa on viininäyttely.

Matkaan kannattaa lähteä ajoissa, sillä osa tiloista sulkee tastinginsa jo iltapäivän lopulla. Leppoisalla aikataululla päivään mahtuu 4–5 pysähdystä.

Jää bussista ainakin seuraavilla kolmella viinitilalla:

Highfieldin vaaleanpunainen päärakennus on kuin pikkulinna, jonka torniin voi kiivetä katselemaan maisemia. Pidä täällä ruokatauko, sillä paikan ravintolasta saa hyvää välimerellistä ruokaa.

Framingham valittiin vuoden viini­tilaksi 2018. Se tunnetaan aromaattisista viineistä, jotka ovat osin luomua. Nauti niistä kauniilla sisäpihalla.

Saint Clairin ravin­tola on alueen kehutuimpia ja viinit palkittuja. Täällä voit herkutella ulkona aivan viini­viljelmien vieressä.

Kommentoi »