Päivä Nykissä
Matkailu
Päivä Nykissä
New Yorkissa asuva, palkittu graafinen suunnittelija Lotta Nieminen valitsi kotikaupunkinsa suosikkipaikat.
26.6.2014
 |
Mondo

Parasta New Yorkissa, kuvittaja Lotta Nieminen? 

Koe

Sprout Homessa (44 Grand St) saisi kulumaan tunnin jos toisenkin, sillä kaupasta löytyvät Brooklynin kauneimmat leikkokukat. Kukkakaupasta kannattaa suunnata lounaalle kävelymatkan päähän Saltie-ravintolaan (378 Metropolitan Ave). Se on pieni merihenkinen voileipäpuoti Williamsburgissa. Clean Slate -annos eli naanleivän päälle koottu Lähi-itä-tyylinen leipä on paitsi mielettömän maukas, myös visuaalisesti upea. Hae jälkiruuaksi naapurin Momofuku Milkistä Cereal Milk -pehmis.

Kauppa

Unelmieni vaatekaappi olisi täynnä Crea­tures of Comfortin (205 Mulberry St) tuotteita. Nolitassa sijaitseva kauppa on erikoistunut koruihin ja vaatteisiin, ja valikoimissa on sekä kaupan omaa merkkiä että kokoelmia muilta suunnittelijoilta. Casa Magazines (22 8th Ave) on erinomainen lehtikauppa. Mitä lehteä ikinä kaipaatkaan, löydät sen varmasti.

Baari

Elsasta (217 E 3rd St) saa Alphabet Cityn kaupunginosan parhaat cocktailit. Valkoiset tiilet ja kynttilät luovat intiimin tunnelman alku­illasta, mutta paikka täyttyy nopeasti yhdentoista jälkeen. Tilaan täältä joka kerta Ms Jenkins Cupin, joka on Elsan variaatio Pimms Cupista. Se tarjoillaan isosta hillopurkista ja koristellaan isolla keolla kurkkusiivuja.

Kylpylä

Vanhassa tekstiilitehtaassa sijaitseva Aire (88 Franklin St) on maanalainen, tunnelmallinen kylpylä, jonne otetaan korkeintaan 20 ihmistä kerrallaan. Erilaisia altaita löytyy kuumista jääkylmiin. Airesta voi myös ostaa hoitoja, mutta jo pelkkä kylpyläkäynti riittää täydelliseen rentoutumiseen. 

Kommentoi »