Tuulilasi

Pääjohtaja vahvisti - Ferrari tekee hybridi-superauton urheiluautomallistonsa keulakuvaksi

Pääjohtaja vahvisti - Ferrari tekee hybridi-superauton urheiluautomallistonsa keulakuvaksi
Ferrari tulee julkistamaan tänä vuonna keskimoottorisen superauton, joka on todennäköisesti hybridi. Pääjohtaja Louis Camilleri vahvisti asian, muttei paljastanut mitään yksityiskohtia.
Julkaistu: 15.2.2019

Automotive Newsin lähteen mukaan autoon tulee sähkömoottorin lisäksi V8-bensamoottori. Autosta tulee Ferrarin urheiluautomalliston ykkönen ja siihen tulee enemmän litratehoja kuin 488 Pistaan (720hv, 184hv/litra), kaavaili Ferrarin teknologiajohtaja Michael Leiters jo syyskuussa.

Hybridi auttaa tekemään autosta paitsi tehokkaamman myös taloudellisemman ja vähäpäästöisemmän. Auto tullaan lähteen mukaan julkistamaan erillisessä tilaisuudessa myöhemmin tänä vuonna.

Camillerin mukaan ensimmäiset toimitukset saadaan asiakkaille alkuvuodesta 2020. Autosta ei ole tarkoitus tehdä vain rajoitettua erää, kunhan vain sen tuottomarginaali saadaan riittäväksi.

Autoon tulee Ferrarin toisen sukupolven hybridi. Camillerin mukaan vuoteen 2022 mennessä 60 % Ferrarin mallistosta saa myös hybridiversion.

Pääjohtaja vahvisti senkin, että Ferrari lanseeraa täyssähköisen auton vuonna 2022.

Camilleri kertoi myös syyskuussa varmistuneen Ferrari Purosangue SUV:n tuottamista ensireaktioista.

”Ensireaktiot ovat olleet erittäin positiivisia. Tämä segmentti kasvattaa suosiotaan koko ajan. Todella monet kuluttajat ovat jo ilmaisseet halunsa saada Purosangue päivittäiseen käyttöönsä.”

Kommentoi »