Mondo

Oslo lautasella

Oslo lautasella
Poimimme neljä kiinnostavaa ravintolaa Oslosta. Älä pelkää, tarjolla on muutakin kuin turskaa.
Julkaistu: 26.6.2014

Parasta gourmetta

Suomalaissyntyisen Pontus Dahlströmin ja tanskalaisen Esben Holmboe Bangin perustama Maaemo (kuvassa, maaemo.no) on toistuvasti äänestetty Oslon parhaaksi gourmetravintolaksi. Ravintola nousi suoraan kahden Michelin-tähden sarjaan vuonna 2012. Tarjolla on modernia, sesongin mukaan vaihtuvaa pohjoismaista ruokaa. Annokset tarjoillaan milloin puukuksasta, milloin sammalpedin päältä. Menyy 250 euroa.

Grilliruokaa ja olutta

Kuulostaako houkuttelevalta? Kyllä, ainakin mallasjuoman villitsemien oslolaisten mielestä. Oslon uusimpiin pienpanimoihin lukeutuva Crowbar og Bryggeri (Torggata 32) on nopeasti noussut kaupunkilaisten suosikkipaikaksi. Alakerran baaritiskin valikoimasta löytyy pienpanimon omien olutlaatujen lisäksi kymmeniä ulkomaisia oluita ja yläkerran avokeittiöstä oluen kaveriksi voi tilata yksinkertaista grilliruokaa. Oluet ja pääruuat alkaen noin 10 euroa.

Mielikuvituksellista pitsaa

Pehmeä valaistus, sisustuksen puupinnat ja pienet loosit luovat kotoisan tunnelman. Listalta löytyy mielikuvituksellisia makuyhdistelmiä, kuten katkarapu-artisokka-oliivi-chili ja lihapulla-tuore tomaatti-punasipuli. Myös kasvissyöjille löytyy vaihtoehtoja. Suositussa Hells Kitchen -pitseriassa (Møllergata 23) hinta-laatu-suhde on kohdallaan (pitsat noin 15–20 euroa). Ystävällinen henkilökunta ja vaihtuvat dj:t luovat viimeisen silauksen.

Mukava kortteliravintola

Pohjoismaisia klassikkoannoksia ja Välimeren ruokaperinteitä jouhevasti yhdistelevän Smalhansin (smalhans.no) makuelämykset on valmistettu laadukkaista raaka-aineista ja sesongin mukaan. Mikäli viiden ruoka-annoksen illallinen (48 euroa) kuulostaa liian täyttävältä, voi listalta valita myös yksittäisiä annoksia. Lämminhenkinen ravintola sijaitsee kaupungin solmukohdassa St. Hans­haugenin kaupunginosassa. Samalla paikalla on ollut ravintola jo vuodesta 1921. Keit­tiöstä vastaavat norjalaiset huippukokki­kaverukset Tom Victor Gausdal, Stian Floer ja Anders Braathen. 

Kommentoi »