Tuulilasi

Opel myönsi – puhdistusjärjestelmät kytkeytyvät pois päältä

1

Opel on myöntänyt Saksan liikenneministeriön kuulusteluissa, että Opel Zafira tila-autossa on ohjelmisto, joka kytkee tietyissä olosuhteissa pakokaasun puhdistusjärjestelmät pois päältä.
Teksti Max Lange
Kuvat DUH

Opelin mukaan Zafiran dieselmoottorin puhdistusjärjestelmät kytkeytyvät pois tietyssä ajonopeudessa tai tietynlaisessa ilmanpaineessa suojellakseen moottoria, kertoo Automotive News Europe.

Tällaiset ohjelmistot ovat lähtökohtaisesti kiellettyjä, ellei moottorin suojaaminen ole aivan ehdotonta, kertoo Saksan liikeenneministeri Dobrindt.

Mittaukset on tehty vain Zafiraan, mutta nyt selvitellään, onko ohjelmisto myös Opelin muissa malleissa, kuten esimerkiksi Insigniassa ja Astrassa. Tarkemmin kyse on nyt lain tulkinnasta, jossa vastakkain on Opel ja Saksan liikenneministeriö.

Opel väittää, että se on totellut lakia, mutta Saksan viranomaisten tulkinta samasta pykälästä on erilainen. VW:n kaltaisesta päästömittausten huijaamisesta ei Opelin tapauksessa kuitenkaan ole kyse.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 19.5.2016