Tuulilasi

Ooh, se on sininen – Ferrarin uusi avokattoinen superauto


Ferrari on julkistanut 488 GTB-mallistaan avokattoisen Spider-version. Katon poistosta huolimatta suorituskyvystä ei tarvitse tinkiä paljoakaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Ferrari

Ferrari 488 Spiderin katto on kaksiosainen ja se on täysin kova. Katto on avattavissa ja suljettavissa 14 sekunnissa, mutta sitä ei voi tehdä ajon aikana. Yleensä katon poistaminen lisää auton painoa, ja näin on tapahtunut myös Ferrarin tapauksessa (50 kg).

Painon lisääntyminen on kuitenkin melko vähäistä siihen nähden, että korin vääntöjäykkyys on sama kuin normaalissa GTB:ssä. Myös moottori on sama kuin kovakattoisessa, eli konehuoneesta löytyy turboahdettu 3,9-litrainen V8, joka tuottaa 670 hevosvoimaa ja 760 Nm vääntöä.

Avokattoisen kiihdytysaika 0–100 km/h sujuu tasan kolmessa sekunnissa, mikä on identtinen lukema 488 GTB:n kanssa. Kahdensadan vauhtiin vie 0,4 sekuntia kauemmin ja huippuja kertyy vain 325 km/h – 5 km/h vähemmän kuin katollisessa Ferrarissa.

Ferrari 488 Spider esittellään suurelle yleisölle Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 29.7.2015