Tuulilasi

Onko se Porsche Macan? – Ei, se on kiinalainen kopio Zotye SR8


Kiinalaiset autonvalmistajat syyllistyvät useasti törkeään kopioimiseen, ja tässä on uusin tulokas. Zotye SR8 on ilmiselvä kopio Porsche Macanista.
Teksti Max Lange
Kuvat Porsche, Car News China

Kiinalaisen autouutissivusto Car News Chinan mukaan Zotye SR8 on pian Pekingin autonäyttelyssä esiteltävä katumaasturimalli. Auton etu- ja takavalot eroavat hieman esikuvastaan, mutta koko auton olemus on yhteneväinen Macanin kanssa.

Zotyella on pitkä historia autojen kopioimisessa, sillä he ovat aiemmin onnistuneet tekemään versiot Audi Q3:sta ja Q5:sta sekä VW Tiguanista, kertoo Car News China. SR8:ssa hyödynnetään Mitsubishin tekniikkaa olevaa 2-litraista turbomoottoria, josta irtoaa 190 hevosvoimaa.

Hinnassa tuleekin kopion ja alkuperäisen suurin ero. SR8:n hinnat alkavat noin 130 000 jenistä eli vajaasta 18 000 eurosta. Porschen hinnat alkavat puolestaan 558 000 jenistä eli 76 400 eurosta. Kopioita saisi siis yhden Macanin hinnalla neljä.

Lue lisää kiinalaisista kopioautoista Autohullun päiväkirja -blogista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.4.2016