Tuulilasi

Omituinen huijaussoppa: kiinalainen autonvalmistaja BYD teki sopimuksen Arsenalin kanssa – vai tekikö?

Omituinen huijaussoppa: kiinalainen autonvalmistaja BYD teki sopimuksen Arsenalin kanssa – vai tekikö?
Mediamoguli Warren Buffettin tukema kiinalainen sähköautovalmistaja BYD on pyytänyt poliisia tutkimaan juttua, jossa henkilö tekeytyi yrityksen työntekijäksi ja allekirjoitti markkinointisopimuksia yhtiön nimissä.
Julkaistu: 16.7.2018

BYD:n mukaan henkilö on tehnyt hallaa yhtiön maineella ja useille eri osapuolille. Hän ei ole koskaan työskennellyt BYD:n palveluksessa, eikä hänelle ole annettu koskaan minkäänlaisia toimeksiantoja yrityksen puolelta. Hänellä oli kauppoja tehdessään väärennetty yhtiön leima, jota hän käytti sopimuksia tehdessään.

BYD itse on tehnyt mittavia markkinointisopimuksia. 2016 se teki sopimuksen näyttelijä Leonardo DiCaprion kanssa, huhtikuussa sopimus tehtiin englantilaisen huippujalkapalloseuran Arsenalin kanssa. BYD:stä tuli Arsenalin virallinen autojen ja bussien toimittaja. Sopimusta juhlittiin keväällä näyttävästi molempien osapuolten ollessa seuran Emirates Stadiumilla.

Nyt BYD on kuitenkin ilmoittanut itse Arsenalille, että juuri tuo sopimus saattoi olla huijarin tekemä. Arsenal uskoo kuitenkin sopimuksen laillisuuteen, mikä onkin todennäköistä, ellei huijareita ole useita ja he ovat olleet kaikki juhlistamassa sopimuksen syntyä Emiratesilla.

Arsenalin nettisivuiltakin löytyy sopimuksesta lausunto Sherry Liltä, joka on BYD:n PR- ja brändijohtaja. Tosin ehkä Arsenalissa ei ole tiedetty, kuka kukin on, ja myös tämä henkilö on ollut huijari.

Jupakan seurauksena BYD:n pörssiosake laski Hong Kongissa 5,1 %.

Kommentoi »