Tuulilasi

Nissanin toimitusjohtaja toivottaa Tesla Model 3:n tervetulleeksi – ”kilpailu on hyväksi”


Nissanin toimitusjohtaja Carlos Ghosn näkee, että Tesla Model 3:n suuret tilausmäärät ovat hyvä asia. Nissanilla on nyt kunnollinen kilpailija.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors, Nissan

Ghosn on nostanut sähköautot yhdeksi Nissanin tärkeimmistä pilareista. Model 3:n valtava kysyntä saattaa kasvattaa myös sähköautojen yleistä kysyntää.

”On hyvä merkki, että noin moni ihminen on valmis sijoittamaan 1000 dollaria autoon, joka tulee saataville vasta vuoden 2017 loppupuolella”, toteaa Ghosn Automotive Newsille.

Viikko sitten julkaistusta Tesla Model 3:sta on tehty jo ainakin 276 000 tilausta. Renault-Nissan allianssi on tällä hetkellä maailman johtava sähköautojen myyjä 302 000 myydyllä autollaan. Jos Tesla saa myös tuotettua kaikki tilatut auto, saattaa Teslasta pian tulla maailman suurin sähköautovalmistaja.

Ghosn ei ole huolissaan Teslan suosiosta, koska se pakottaa myös Nissanin kehittämään parempia sähköautoja. Model 3:n kysyntä kasvattaa myös sähköautojen markkinoita yleisesti Ghosnin mukaan. Nissan työstää parhaillaan toisen sukupolven Leafia, kertoo Automotive News.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.4.2016