NHK: Carlos Ghosn kiistää kaikki syytteet
Autot ja liikenne
NHK: Carlos Ghosn kiistää kaikki syytteet
Entinen Nissanin puheenjohtaja Carlos Ghosn kiistää Japanin yleisradioyhtiön NHK:n mukaan talousrikokset, joista häntä epäillään.
Julkaistu 26.11.2018
Tuulilasi

Viime maanantaina pidätetty Ghosn on kertonut tutkijoille, ettei ole tarkoituksellisesti jättänyt tulojaan ilmoittamatta. Hän kiistää kaikki syytökset.

Toinen pidätetty Nissanin johtaja Greg Kelly puolusti viikonloppuna Ghosnia. Kellyn mukaan tuloja ei ole jätetty ilmoittamatta, vaan kaikista ratkaisuista on puhuttu Nissanin johdon kanssa ja korvaukset on maksettu asianmukaisella tavalla.

Nissanin oman tutkinnan mukaan Ghosn oli jättänyt ilmoittamatta jopa neljä miljoonaa dollaria palkkioistaan vuoden 2010 jälkeen. Se syyttää Ghosnia muistakin väärinkäytöksistä.

Nissan sanoi torstaina kaksikon sopimukset irti, mutta sen allianssipartneri Renault ei vielä niin tehnyt, vaikka nimittikin operatiivisen johtajansa Thierry Bolloren Ghosnin tilalle väliaikaiseksi pääjohtajaksi.

Automotive Newsin mukaan Nissan on nimittämässä uuden hallituksen puheenjohtajan jo ennen 20. joulukuuta pidettävää johtokunnan kokousta. Myös Mitsubishin johtokunta kokoontuu tällä viikolla ja sen odotetaan erottavan Ghosnin hallituksen puheenjohtajan tehtävästään.

2 kommenttia