New Yorkin vintagekaupat, joissa teet löytöjä
Matkailu
New Yorkin vintagekaupat, joissa teet löytöjä
New Yorkissa asuva toimittaja ja valokuvaaja Liisa Jokinen valitsi Mondolle kolme suosikkiaan kaupungin vintagekaupoista.
Julkaistu 10.7.2018
Mondo

Liisa Jokinen tunnetaan muun muassa katutyylisivusto Hel Looksin ja NYC Looksin perustajana. Hän asuu nykyään New Yorkissa ja käyttää merkittävän osan vapaa-ajastaan vintagekauppojen koluamiseen. Nyt Jokinen on koonnut New Yorkin käytettyjen vaatteiden puodit kätevään nettikarttaan (nycvintagemap.com). Siitä voi etsiä esimerkiksi yhden kaupunginosan kauppoja tai vaikkapa 1940-luvun muotia myyviä vintageliikkeitä. Pelkästään Manhattanin kauppoja kartalla on yli sata. Jos sormi menee suuhun valtavan tarjonnan edessä, tässä Jokisen omat suosikkipuodit perusteluineen.

1. Beacon’s Closet

Ketju, jolla on liikkeitä eri puolilla New Yorkia. Kaikissa on iso valikoima ja edulliset hinnat. Myynnissä on vintagen lisäksi designbrändejä ja halvempaa nykymuotia. Valikoima vaihtuu vauhdilla, koska viileimmät nykiläiset tuovat vanhat vaatteensa myyntiin ketjun kauppoihin. Myös myyjillä on aina upea tyyli.

2. The Break

Kauppa on New Yorkin tyylikkäimpiä, ja sen koristeena on ihania kasarihenkisiä kukka-asetelmia. Täällä myydään järkevän hintaista vintagea, joka ei näytä vintagelta vaan tuoreelta ja muodikkaalta. Vaatteisiin on myös merkitty, mistä ne on löydetty. Nerokasta!

3. James Veloria

Liike sijaitsee Chinatownissa kiinalaisen kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, metrosillan alla. Jo sinne meneminen on hauska seikkailu. Myynnissä on mahtavia aarteita ja harvinaisuuksia: Comme des Garçonsia, Moschinoa ja Issey Miyakea.

Beacon’s Closetista voi käydä etsimässä New Yorkin tyyli­tietoisten asukkaiden sinne kärräämiä vaatteita.
Kommentoi »