Nautiskelijan New York: 3 mahtavaa brunssia Brooklynissa
Matkailu
Nautiskelijan New York: 3 mahtavaa brunssia Brooklynissa
Brooklynin alue kuuluu New Yorkin -matkan elämyksiin, ja ihanimpia tapoja nauttia sen tunnelmasta on istahtaa pitkälle, herkulliselle brunssille paikallisten kanssa.
Julkaistu 5.5.2021
Mondo

Kaupunkiloma New Yorkissa voi yllättää hektisyydellään, ja betoni­viidakossa saattaa tulla ikävä matalampia rakennuksia, hiljaisempia katuja ja maanläheisempää tunnelmaa. Paras tapa hidastaa tahtia on viettää rento aamupäivä brunssin merkeissä Brooklynissa. Sympaattisten pikku­kahviloiden ja kortteliravintoloiden joukosta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Cafe Mogador

Cafe Mogador avattiin Manhattanille vuonna 1983, ja sama marokkolainen perhe avasi suosion seurauksena myöhemmin ravintolan Brooklyniin. Paikka on parhaimmillaan viikon­loppuisin, jolloin tarjolla on lähi-idästä inspiroitunut brunssi. Jos parhaan annoksen valitseminen tuottaa vaikeuksia, Brunch Bene­dict -lautanen (18,30 e) sisältää kaikkea uppomunasta paistettuihin perunoihin sekä juomat. Ravintola ei ota varauksia brunssille. cafemogador.com

Cafe Mogador tarjoaa brunssilla Lähi-idän makuja.

Sweet Chick

Modernia amerikkalaista lohtu­ruokaa tarjoavan ravintolan brunssilista ammentaa etelävaltioiden ruokakulttuurista ja on erilainen arkipäivisin ja viikonloppuisin. Listalla on monta tuttua amerikkalaista perinne­ruokaa pienellä twistillä, kuten vohveleita ja friteerattua kanaa. Siitä kannattaa kokeilla myös seitanista tehtyä kasvis­versiota. Svengaavan musiikin soidessa on hyvä nauttia täyttävistä annoksista. Ketjulla on neljä ravintolaa New Yorkissa, yksi Los Angelesissa ja yksi Lontoossa. New Yorkissa vain Queensin ravintola ottaa pöytävarauksia.

Miriam

Miriam on israelilainen ravintola, jonka kausittain vaihtuva brunssimenyy sisältää niin eggs benedictin kaltaisia klassikkoja kuin falafeleita ja shaksukaa. Osa aineksista tulee suoraan Israelista. Hienostuneista annoksista saa yleensä nauttia rauhallisessa tunnelmassa. Kiireisinä aikoina kannattaa tehdä varaus, ja mikäli haluaa vierailla spontaanisti, jonotusajan saa kulumaan Prospect Heightsin katuja kierrellen. Pistäydy ainakin Beacon’s Closet -vintageliikkeessä kadun toisella puolella.

Kommentoi »