Nämä autonvalmistajat kärsivät eniten koronaviruksesta - jopa miljarditappiot
Autot ja liikenne
Nämä autonvalmistajat kärsivät eniten koronaviruksesta - jopa miljarditappiot
Luottoluokitusyhtiö Standard & Poorsin mukaan Volkswagen kärsii autonvalmistajista eniten Kiinan koronaviruksesta.
7.2.2020
 |
Tuulilasi

VW Group valmistaa ja myy lähes 40 % autoistaan Kiinassa. Sen isoimmat tehtaat ovat Hubein provinssissa, joten hyvin todennäköisesti ne tullaan sulkemaan verrattain pitkäksi ajaksi viruksen leviämisen välttämiseksi, Standard & Poors kirjoittaa raportissaan. Analyytikko Vittoria Ferraisin mukaan VW saattaa menettää tämän seurauksena jopa kolme miljardia euroa.

Myös Nissan ja Honda ovat vaarassa kärsiä isoja taloudellisia menetyksiä viruksen vuoksi.

Uhka ei koske van autonvalmistajia vaan myös tavarantoimittajia, S & P:n mukaan etenkin Robert Bosch voi joutua suuriin vaikeuksiin.

”Arvioimme tilannetta Kiinassa koko ajan”, Robert Bosch tiedotti Reutersin mukaan.

Myös ranskalainen Valeo ja italialainen Brembo ovat jo joutuneet sulkemaan tehtaitaan, Valeon Wuhanin tehtaalla on 1900 työntekijää.

Jotkin autonvalmistajat ovat jo pidentäneet tehtaidensa sulkemisajanjaksoja viruksen vuoksi. BMW suunnittelee jatkavansa tuotantoa 17. helmikuuta, Ford 10. helmikuuta. Honda on pidentänyt kolmen tahtaansa sulkemisaikoja 13. helmikuuta asti, Nissan puolestaan 14. helmikuuta asti.

PSA Group kertoo kolmen Wuhanin tehtaansa pysyvän suljettuna ainakin 14. helmikuuta asti. Toyotan tehtaat ovat kiinni vielä ainakin kolme päivää. Sen jälkeen yhtiö arvioi tilannetta uudelleen.

1 kommentti