Tuulilasi

Myös Saksassa esillä hurja tavoite – autot päästöttömäksi vuonna 2030

1

Saksan apulaistalousministeri Rainer Baake on todennut, että Saksan kiellettävä uusien polttomoottoriautojen myynti vuoteen 2030 mennessä, jos se haluaa saavuttaa tiukat päästötavoitteensa.
Teksti Max Lange
Kuvat Frank M. Rauch / CC BY-SA 3.0

Baaken mukaan Saksa ei ole tällä hetkellä aikataulussa päästöjensä vähentämisen suhteen. Hän toteaa saksalaismediassa, että maan CO2-päästöt eivät ole vähentyneet lainkaan vuoden 1990 tasolta. Liikenne tuottaa viidenneksen Saksan hiilidioksidipäästöistä, kertoo Automotive News Europe.

Sähköautojen ja pistokehybridien myynti on toistaiseksi ollut hyvin hidasta Saksassa. Tätä edesauttamaan on tuotu sähköautoavustus, joka on 4 000 euron arvoinen. Avustuksen on arveltu lisäävän sähkökäyttöisten autojen määrää 500 000 kappaleella vuoteen 2020 mennessä.

Uusien polttomoottoriautojen  myynnin kieltämistä on kaavailtu myös muualla Euroopassa. Pisimmällä hankkeessa ja nopeimmalla aikataululla ovat liikkeellä Norja ja Hollanti, joissa molemmissa on puhuttu jopa vuodesta 2025.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.6.2016