Myös Audi A3 saamassa virtuaalisen mittariston
Autot ja liikenne
Myös Audi A3 saamassa virtuaalisen mittariston
Tuoreiden tietojen mukaan myös Audi A3 olisi saamassa digitaalisen mittariston. Audi onkin tällä hetkellä yksi johtavista merkeistä ohjaamon digitalisoinnissa.
Julkaistu 29.7.2015
Tuulilasi

Audi kutsuu itse mittaristoaan nimellä Virtual Cockpit, ja kolmannen sukupolven Audi TT sai kunnian olla merkin ensimmäinen malli, johon Virtual Cockpit asennettiin. Tämän jälkeen myös Q7, R8 ja äskettäin julkistettu A4 ovat saaneet kyseisen varusteen.

Australialainen Motoring on saanut selville Audi A3 saa samanlaisen digimittariston ensi vuonna auton faceliftin yhteydessä. A3:ssa Virtual Cockpit ei kuitenkaan tule olemaan vakiovaruste, vaan tehokkaampien moottoreiden parina tuleva lisävaruste.

Virtual Cockpit ei ole myöskään vakiovaruste uudessa Q7:ssa, mutta asiakkaiden innostus sitä kohtaan on yllättänyt Audin positiivisesti. Varuste maksaa Saksassa vain 500 euroa ekstraa, mutta Suomessa se maksaa reilun tonnin erikseen hankittuna.

Audin edustaja kehuukin, että Audi on tällä hetkellä vuosia edellä muita kilpailijoitaan virtuaalisissa mittaristoissa. Esimerkiksi edes BMW:n uusimmassa lippulaivassa, 7-sarjassa, ei edes ole sellaista.

Virtuaalisen mittariston taustalla on myös suomalaisosaamista, sillä järjestelmän pohjana toimii suomalainen ohjelmisto.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »