Mondo

Muusikon hampurilaisapajat – Hevari Lauri Porra paljastaa, mistä saa parhaat purilaiset

Muusikon hampurilaisapajat – Hevari Lauri Porra paljastaa, mistä saa parhaat purilaiset
Muusikko Lauri Porra on intohimoinen hampurilaisfani, joka tapasi jopa vaimonsa purilaispaikassa. Nämä ovat hänen ravintolasuosikkinsa.

Lauri Porra on monipuolinen muusikko, joka on kiertänyt maailmaa muun muassa hevi­bändi Stratovariuksen kanssa. Samalla hän on metsästänyt hyviä hampurilaisia. Tässä Porra listaa purilaispaikat, jotka tekivät vaikutuksen häneen.

Superhero burger, Trondheim. Kun kysytään, mistä saa hyvän burgerin Helsingissä, vastaan puolivitsillä, että ensin pitää lentää jonnekin, mistä saa hyviä burgereita, esimerkiksi Trondheimiin. Sieltä löytyy maanläheinen hipsteripaikka Superhero Burger. Olen soittanut Trondheimissa sekä heviä että klassista, ja molemmilla kerroilla burgeri maistui.

Huxtaburger, Melbourne. Mutkaton, vähän savunkäryinen uuden aallon hampurilais­ravintola, jossa ei hifistellä liikaa. Täällä on jätetty tryffelit kaappiin.

In-N-out, Yhdysvallat. Ketjuista minulle mieluisin. Etenkin West Hollywoodin In-N-Out on ikoninen paikka. Elokuvaohjaaja Ang Lee meni suoraan Oscar-gaalasta sinne ja söi hampurilaista pokaali toisessa kädessä.

Spotted Pig, New York. Listan ainoa Michelin-­tähtiburgeri. Fiinimpi bistro, joka tunnetaan sinihomejuustohampurilaisestaan. Täällä on myös todella hyvät kengän­nauhalta näyttävät shoe string -ranskalaiset.

Kesämökki. Tarkoitan kaikkien Mondon lukijoiden omaa mökkiä. Hampurilaisia kannattaa tehdä itse. En ole hyvä kokki, mutta kun teemme perheen kanssa juustohampurilaisia kesämökillä, nautinto vastaa maailman parasta hifiburgeria. Kyse ei ole koskaan pelkästä ruuasta, vaan myös syömistilanteesta.

Julkaistu: 4.3.2020
Kommentoi »