Mondo Top 50 – nämä ovat vuoden 2018 parhaat rannat
Matkailu
Mondo Top 50 – nämä ovat vuoden 2018 parhaat rannat
Tässä ovat suomalaisten matkailijoiden mielestä vuoden 2018 parhaat rantakohteet. Mondon vuosittain tekemässä Mondo Top 50 -kyselyssä vastauksensa antoi yli 12000 reissaajaa.
Julkaistu 9.11.2018
Mondo
Egadisaaret, Sisilia. Getty Images.

1. Sisilia. Vuoden paras rantakohde, Italian klassikkosaari Sisilia, sopii rantalomailuun, mutta tarjoaa myös kiinnostavaa nähtävää. Matkailijat nostavat hienoina kohteina esimerkiksi tulivuori Etnan, kauniin Taorminan kaupungin ja historiallisen Palermon.

Sanur, Bali. Getty Images.

1. Bali. Indonesian saari vetää matkailijoita niin, että osa kysyy jo, onko saaresta tullut liiankin suosittu. Etelärannikkoa ja Denpasarin ympäristöä lukuun ottamatta monipuoliselta saarelta löytyy yhtä rauhallisempiakin kolkkia. Hittikohde Ubudia voi puolestaan suositella hemmotteluloman lisäksi historiallisista temppeleistäkin kiinnostuneelle.

Rodos. Getty Images.

3. Rodos. Kreikan klassikkokohde on tämän vuoden suuria nousijoita Mondo Top 50 -listalla. Kohteen helppoutta ja mukavuutta arvostetaan, samoin saaren ystävällisiä ihmisiä. Mukava kohde lastenkin kanssa.

Valdemossa, Mallorca. Getty Images.

4. Mallorca. "Sesongin ulkopuolella (marraskuun lopulla) Mallorcalla oli mukava olla, kun ei ollut tungosta", kuuluu yksi kyselyssä annetuista kommenteista. Saaren monipuolisuus hurmaa: pääkaupunki Palma on viehättävä, rantoja ja pieniä kyliä riittää saarella kierrettäviksi. Mallorca tunnetaan myös hyvänä pyöräilykohteena.

Kreeta. Annikki Valomieli.

4. Kreeta. Saari, jossa jokainen voi rakentaa omantyylisensä loman. Kreetalla on rantojen lisäksi tarjolla niin maailmanluokan historiallisia kohteita, kaunista vuoristoa patikoitavaksi sekä tietenkin terveellisyydestään maailmankuulu keittiö, jonka herkuista pääsee nauttimaan.

Puerto Vallarta, Meksiko. Kai Kuusisto.

6. Puerto Vallarta. Uusiin valmismatkakohteisiin kuuluva Meksikon Puerto Vallarta on listan uusia kohteita. Tyynenmerenpuolella sijaitsevan Puerto Vallartan rannoilta kannattaa tehdä retkiä myös viereisen, yli 300 kilometriä pitkän Riviera Nayaritan rannoille ja pikkukaupunkeihin.

Madeira. Getty Images.

6. Madeira. Lomasaarien klassikko pitää pintansa. Madeira on etenkin kauniista luonnosta ja pitkistä kävelyistä hurmaantuvien suosiossa. Saaren upea kukkaloisto ja hienot levadareitit saavat kehuja kyselyssä.

Fira, Santorini. Getty Images.

6. Santorini. Voiko auringonlaskun laskea nähtävyydeksi? Voi, kun kyse on Santorinista. Niin moni kyselyyn osallistunut kehuu Kreikan saarten auringonlaskuja upeaksi elämykseksi. Myös saaren arkkitehtuuri miellyttää matkailijoita.

Side, Turkki. All Over Press.

9. Side. Listan uusi nousija on Turkin Side. Matkailijoiden kommenteissa kehutaan uimarantojen lisäksi turkkilaista ruokaa sekä kohteen lapsiystävällistä ilmapiiriä. Rantalomailun välipäivinä voi tehdä retken vaikkapa lähistön isompiin kaupunkeihin, Antalyaan ja Alanyaan.

Phuket, Thaimaa. Getty Images.

9. Phuket. Thaimaan suosittu lomakohde ja suurin saari saa suitsutusta muun muassa ystävällisistä ihmisistä. Pitkät, valkohiekkaiset rannatkin keräävät kehuja, tosin paikoitellen matkailijoita koetaan olevan jo liiaksikin. Phuket sopii hyvin perheille, sillä myös lapsille löytyy hauskaa tekemistä.

Kommentoi »