Tuulilasi

Modulaarisuus tulossa myös superautoihin – nyt myös tälle merkilleModulaarisuus tulossa myös superautoihin – nyt myös tälle merkille

Automobilemag väittää, että Ferrarilta olisi tulossa uusi modulaarinen pohjarakenne VW:n MQB:n tapaan, jolle voidaan rakentaa etu- sekä keskimoottorisia urheiluautoja.
Teksti Max Lange
Kuvat Ferrari

Uusi pohjarakenne kattaisi Ferrarin mallistosta jatkossa suurimman osan, poislukien kaikkien harvinaisimmat erikoismallit. Päätöksen takana on tietenkin raha – modulaarisuudella pudotetaan suunnittelu- ja tuotantokustannuksia sekä mahdollistetaan laajempi mallivalikoima.

Pohjarakenne mahdollista etu- ja keskimoottorivaihtoehtojen lisäksi myös koko voimalinjan, auton elektroniikan ja jousituksen komponenttien vaihtamisen helpoksi. Ensimmäinen malli, joka rakennettaisiin tälle pohjalevylle, on uusi avokattoinen California, kertoo Automobilemag.

California toisi mukanaan myös Ferrarille täysin uuden merkki-ilmeen, jota ajettaisiin vähitellen sisään muiden mallien myötä. Pohjarakenne mahdollistaisi myös uuden ”halpa-Ferrarin”, Dinon valmistamisen.

Ferrarin entinen pääjohtaja Luca di Montezemolo ei pitänyt ajatuksesta rakentaa edullisempaa Ferraria, mutta hänen poistuttuaan Sergio Marchionne on jyrännyt uusia ajatuksia legendaariselle italialaismerkille.

Vanhat vapariveekasit ovat saamassa myös kyytiä Ferrarin valikoimassa, mutta onneksi isoimmat V12-koneet ovat saamassa jäädä. Niille on markkinatutkimuksien mukaan vielä kysyntää.

Ferrarilla on siis luvassa paljon uudistuksia, mutta saa nähdä muuttako se merkin legendaarista imagoa oikeaan suuntaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 24.8.2015