Missä juot kuohuvaa, viiniasiantuntija Essi Avellan?
Matkailu
Missä juot kuohuvaa, viiniasiantuntija Essi Avellan?
Kysyimme viiniasiantuntija Essi Avellanilta, missä kannattaa maistella maailman parhaita kuohuvia.
Julkaistu 6.10.2016
Mondo

Viiniasiantuntija Essi Avellan teki äskettäin kirjan Champagne. Nyt hän kertoo, missä maistella maailman parasta kuplivaa.

Champagne, Ranska

Palaan sinne aina uudestaan. Yksi suosikeistani on Ruinartin viinitalo (ruinart.com), jonka kalkkikivikellarit kuuluvat maailman kauneimpiin. Kierros kannattaa varata etukäteen ja maistaa samalla ainakin talon kuuluisaa Dom Ruinart -samppanjaa.

Reims, Ranska

Mutkaton viinibaarin ja herkkukaupan yhdistelmä Au Bon Manger (aubonmanger.fr) myy pienviljelijöiden luomusamppanjoita ja muita herkkuja. Poikkean siellä joka kerta, kun olen Reimsin suunnalla.

Napan laakso, Kalifornia

Helppo ja turisti­ystävällinen kohde. Esimerkiksi Domaine Carneros (domainecarneros.com) on vierailun arvoinen. Taittingerin omistaman, kuohuviineihin keskittyvän talon pihaan on rakennettu Champagnen alueelta tutun linnan kopio. Maista Le Rêve -arvokuohuviiniä.

Ningxia, Kiina

Kiinan arvostus viinintuottajana on kasvanut nopeasti viime vuosina, ja maan trendikkäin viinialue on tällä hetkellä Ningxia. Ranskalaisen samppanjamerkin Moët & Chandonin omistama Chandonin kuohu­viinitila on moderni, upeasti toteutettu kohde, jossa viini valmistetaan ammattitaidolla.

Franciacorta, Italia

Italian paras kuohu­viinialue ja pakollinen kohde kuohuviinien ystävälle. Vuokraan täältä usein auton ja ajelen tilalta toiselle. Cadel Bosco -viinitalon (cadelbosco.com) omistaja on taidekeräilijä, joten talo ja pihamaa ovat täynnä taidetta. 

Kommentoi »