Tuulilasi

Milloin kesärenkaat alle? – Tuulilasin toimitus vastaa


Tuulilasin nettisivuilla julkaistaan viikon kysymys – kuinka ollakaan – viikoittain.
Kuvat Kimmo Kienanen

Tällä viikolla kysyimme toimitukselta ajankohtaisen rengaskysymyksen: Lumet sulivat, milloin aiot vaihtaa kesärenkaat alle?

Talvirengaspakkohan on Suomessa voimassa joulukuun alusta helmikuun loppuun.

Vastauksissa ennakoidaan jonkun sortin takatalvea. Liekö tuo vielä tulossa?

 • "Minä vaihdan heti tuossa maaliskuun alussa – niin keväiseltä näyttää ainakin nyt. Jos takatalvi kuitenkin pääsee yllättämään, olen täydessä valmiudessa siirtymään takaisin talvirenkaisiin. Osaan nääs itse vaihtaa noita renkaita – ei tarvitse varata aikaa rengashotellista!"

   

 • "Juuri äsken ajelin niin jäisellä tiellä, ettei siinä jalkaisin olisi pysynyt pystyssä. Eiköhän suvikumien aika ole joskus huhtikuussa. On tullut aika monta huhtikuista sankkaa lumipyryä koetuksi! Vanha kansa sanoi, että minkä helmi hellittää, sen maalis maksaa. Tuskin tämä talvi on vielä kokonaan nähty."

   

 • "Omissa autoissa koko ajan kesärenkaat alla, koska niillä ei ajeta suolaliejussa. Paremman puoliskon autoon vaihdetaan kesäkiekot, kun laki ja keli sallivat."

   

 • "En vaihda kuin vasta huhtikuun puolivälissä, kun tulen Lapin lomalta. Etelässäkin kevään keleissä lätäköt jäätyvät teille öisin, joten nastarenkaille on todella tarvetta, vaikka päivällä olisi jo kuinka lämmin."

   

 • "Laitoin nastat alle viime vuonna aivan liian aikaisin, joten ehkä annan niiden olla myös aivan liian pitkään. No ei vaisinkaan – olkoot käytössä huhtikuulle, ettei sää yllätä."

Aiemmat viikon kysymykset:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 1.3.2014