Tuulilasi

Ekoautot vertailussa: Tuulilasin toimituksen suosikit

Ekoautot vertailussa: Tuulilasin toimituksen suosikit
Tuulilasin nettisivuilla julkaistaan viikon lista – kuinka ollakaan – viikoittain.
Julkaistu: 23.2.2014

Tällä viikolla kysyttiin, minkä tämän vuoden ekoautovertailussa mukana olleen auton kukin toimittaja haluaisi arkikäyttöönsä.

Ykkössijan vei ylivoimaisesti Volvo V60 D6 AWD Plug In Hybrid A. Seuraavaksi nousi Volkswagen Golf 1.6 TDI Bluemotion ja sitä seurasi Nissan Leaf.

Alla äänestäneiden perusteluja:

"En halua maasturia mutta tarvitsen tavaratilaa eli valintani on Volvo."

"Volvon, jos saisi valita vapaasti. Se on sentään eri hintaluokan auto kuin muut. Jos pitäisi ostaa omalla rahalla, niin Golf. Fordin ja Nissanin toimintamatka ei riitä minulle, Mitsu on liian suuri auto ja Ampera vain nelipaikkainen."

"Auton ekohenkisyydestä huolimatta Volvo on suorituskykyinen ja melko tilavakin. Ei siis vaadi liiallista tinkimistä autoilun iloista."

"Volvo – siinä on potkua. Jopa vetelee urissa!"

"Volvo on ryhmän järkevin ja  kompromissittomin vaihtoehto Suomen vaativiin olosuhteisiin. V60-malli on jo itsessään hyvä talviauto eikä hybriditekniikan lisäys himmennä auton ominaisuuksia yhtään. Päinvastoin. Neliveto on yliveto ja ohjaamossa riittää lämpöä polttoainetoimisen lisälämmittimen ansiosta paukkupakkasillakin."

"Taitaisinpa ottaa Golfin. Se on riittävän yksinkertainen, sen kanssa ei todennäköisesti tule kovin suuria ongelmia pitemmässäkään käytössä. Kaikkein miellyttävin on toki Volvo, sen suorituskyky on mahtava, vaikkei tiloissa olekaan kehumista."

"Arkikäyttöni tarkoittaa muutaman kymmenen kilometrin työmatkan suhaamista peruskaupunkiliikenteen lisäksi, joten ottaisin Leafin. Jos auto olisi perheen ainut, osuisi valinta Volvoon tai mökkitien takia ehkä Mitsuun."

27.2. ilmestyvän Tuulilasin numeron 3/2014 Ekoautovertailussa kohtaavat sähköautot ja hybridit. Lisäksi verrokkina on toimii diesel-Golf. Tarkan ja kattavan vertailun voittaja varmasti yllättää!

Mukana vertailussa:

  • Ford Focus Electric                                                       
  • Mitsubishi Outlander PHEV 4WD
  • Nissan Leaf
  • Opel Ampera E-REV 1.4
  • VW Golf 1.6 TDI Bluemotion
  • Volvo V60 D6 AWD Plug In Hybrid A

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

1 kommentti