Tuulilasi

Micheliniltä uusi huippurengas Ferrarille

Micheliniltä uusi huippurengas Ferrarille
Kaikki tuotantolinjalta valmistuvat uudet Ferrari 488 Pista -superautot varustetaan tuoreeltaan Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 ultra-high-performance -renkailla; rengaskoko on 245/35 ZR20 edessä ja 305/30 ZR20 takana.
Kuvat Michelin

Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 on kehitetty varta vasten Ferrari 488 Pistaan. Se edustaa Michelinin uusinta katulaillisten ratarenkaiden sukupolvea. Verrattuna Ferrari 458 Specialeen kehitettyyn Michelin Pilot Sport Cup 2 K1 -renkaaseen tällä renkaalla saavutetaan nopeammat kierrosajat paremman pidon ja sporttisemman käsiteltävyyden ansiosta. Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 ilahduttaa kuljettajaa myös esimerkillisen tasapainoisten ominaisuuksiensa vuoksi: se on turvallinen ja nautittava ajettava sekä jokapäiväisessä käytössä siviiliajossa että vaativassa rata-ajossa.

Näiden renkaiden intensiivinen kehitysyhteistyö Ferrarin kanssa kesti 14 kuukautta. Niiden aikana renkaiden ominaisuuksia kehitettiin ja hienosäädettiin dynaamisissa simulaatiokokeissa niin, että ne vastaisivat täsmälleen niitä vaatimuksia, jotka Ferrari asetti uuden 488 Pistan renkaille. Tavoite oli kova, mutta se saavutettiin: työn tuloksena Ferrari sai uudet ultra-high-performance renkaat, joilla on erittäin hyvät pito-ominaisuudet, pysyvä suorituskyvyn taso ja erinomaisen tasapainoinen suhde etu ja takapyörien välillä.

Laajamittaisen kehitysprosessin seurauksena valmistettiin ja testattiin runsaat 1100 prototyyppirengasta. Testeihin sisältyi kaikkiaan 1800 kilometriä kovaa ratatestiä Michelinin Ladoux’n testikeskuksessa Ranskassa sekä Fioranon ja Nardon radoilla Italiassa

Uudet renkaat pitävät sisällään useita kilparadoilla kehitettyjä, edistyksellisiä rengasteknologisia ratkaisuja, mukaan lukien niin sanottu multi-compound teknologia, joka tarkoittaa, että renkaassa käytetään erilaisia kumiseoksia kulutuspinnan ulko ja sisäreunoissa. Yksi näistä on erityinen pitoseos, joka varmistaa renkaan tasaisen ja turvallisen pidon mitä vaihtelevimmissa sääolosuhteissa. Lisäksi Ferrari 488 Pistan Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaisiin luotiin kaksi innovaatiota: Uusi pintakuvio, joka absorboi sivuttaisvoimat niin, että renkaan entistä jäykemmät sivut toimivat jämäkästi ja sallivat suuremman kaarrenopeuden ja uudenlainen, tähän renkaaseen kehitetty aramidivyö, jonka ansiosta renkaan hallinta on vaivatonta.

Ferrari 488 Pistan renkaan suunnittelija Pierre Chaput sanoo:

"Ferrarin kunnianhimoiset vaatimukset auttoivat meitä suunnittelemaan korkealuokkaisen high-tech renkaan 488 Pistaan; sen pidon raja on merkittävästi laajempi kuin 458 Specialen renkaan. Kierrosaikojen parantaminen oli sitäkin kovempi haaste, kun Pilot Sport Cup 2 K2 -renkaan tuli säilyttää helppo käsiteltävyytensä jotta kuljettaja voisi antautua ajonautintoon riippumatta rata-ajokokemuksestaan. Käytimme kehitystyössä laajamittaisesti tietokonesimulaatioita, ja niiden avulla pystyimme kehittämään renkaan, jonka kontaktipinta tiehen on kaikissa olosuhteissa maksimaalinen ja takaa turvallisen suorituskyvyn – esimerkiksi vesiliirtotilanteessa renkaan pito on samalla korkealla tasolla kuin Ferrari 458 Specialen renkaalla.”

Julkaistu: 13.3.2018
Kommentoi »