Mondo

Matkavinkki Riika: parhaat ravintolat


Valitsimme Riiasta kolme loistavaa ravintolaa. Yksi niistä on kaupungin parhaiten pidetty salaisuus.
Kuvat Kai Kuusisto

Restorāns 3

Juuri nyt Riika on liki täydellinen ruokakaupunki. Meneillään on kulinaarinen nousukausi, ja hinta-laatusuhde on parempi kuin esimerkiksi Helsingissä. Kaupungin ykköspaikkoihin kuuluu julkkiskokkien Ēriks Dreibantsin ja Mārtiņš Sirmaisin uusi Restorāns 3, jonka keittiö on kuin new nordicia latvialaisittain. Rohkea kokeilee siankorvahyydykettä tai turskan maksaa. Neljän ruokalajin menyy maksaa 29 euroa.

Kalēju iela 3. restaurant3.lv

Galerija Istaba

Kaupungin parhaiten pidetty salaisuus? Pienen Galerija Istaba -designputiikin yläkerrassa sijaitseva ravintola. Tarjolla on aina kolme pääruokaa, kuten porsasta, kanaa ja kalaa. Parasta ovat jaettavat kasvislisukkeet, joita tarjoilija kantaa pöytään niin, että tila meinaa loppua kesken. Perunoita tillivoissa, yrteillä ryyditettyä porkkanaa, hummusta, tapenadea... Sisustuskin on söpö eriparisista tuoleista koristeellisiin tapetteihin. Pääruuat alle 20 euroa, lasi viiniä neljä euroa.

Krišjāņa Barona iela 31, +371 6728 1141

Vest on Riian puhutuimpia baareja juuri nyt. Jos haluat syödä, varaa pöytä etukäteen varsinkin viikonloppuna.Vest

Kun vanhankaupungin baareissa on arkena hiljaista, viereisen keskustan eli Centrsin Vest on täynnä iltaansa viettäviä riikalaisia. Palvelu sujuu kuten monissa trendipaikoissa, nuorekkaasti mutta vähän huolettomasti. Laatucocktailit tekevät vasta tuloaan Riikaan, mutta täältä niitä saa.

Stabu iela 1. fb.com/VestRiga

Lisää Riika-vinkkejä löydät Mondon jutusta Sokerikaupunki, joka julkaistiin Mondossa 11/2015. Lehden voi ostaa digiversiona osoitteesta luettavaa.fi 

Julkaistu: 2.2.2016