Málagan trendikaupunginosa Soho
Matkailu
Málagan trendikaupunginosa Soho
Ihaile katutaidetta, herkuttele vegaanihampurilaisilla ja nauti paikallisen panimon oluita.
Julkaistu 17.2.2019
Mondo

Málagan sataman kupeessa, kivenheiton päässä vanhankaupungin turistivilinästä sijaitsee Sohon pieni kaupunginosa. Alue oli pitkään ränsistynyt, mutta nyt siitä on tullut trendialue, jonka ovat tehneet tunnetuksi etenkin kansainvälisten graffititaiteilijoiden työt. Talojen kivijaloissa on pienempiä teoksia ja ylempänä seinillä jättimäiset muraalit kohoavat kohti korkeuksia.

Teoksista mieleenpainuvin on yhdysvaltalaisen katutaiteen supertähden Shepard Faireyn Paz y Libertad. Se löytyy Sohon länsireunalta, jossa alue päättyy graffiteilla reunustettuun Guadalmedina­jokeen. Täältä löytyy myös Málagan nykytaiteen museo CAC.

Katutaidekierroksella voi haukata Raw Attitude -kahvilan vegaaniburgerin ja maistella oluita La Fabrica -panimobaarissa. Iltaa vietetään paikallisten suosimassa La Deriva -ravintolassa gourmet-tapaksien ja vermutin äärellä, tai lautapelikahvila Play Planetissa.

Sohossa on myös useita mukavia majapaikkoja. Siellä voi yöpyä esimerkiksi siistissä Feel-hostellissa (noin 15 euroa yö) tai tyylikkäässä Mariposa-hotellissa (2 hh alkaen noin 100 euroa).

Pienpanimobaareista ja designhotelleista huolimatta Soho ei pelkästään kiillä uutuuttaan. Sieltä löytyy myös hylätty, pulujen valtaama kaupungintalo sekä perinteisiä kahviloita, joissa naapuruston vanhat herrat istuvat aamukahvilla, naapuripuotien keskittyessä nuoremman asiakaskunnan houkuttelemiseen.

Jos katutaide kiinnostaa, kannattaa tehdä kävelyretki myös Lagunillasin naapurustoon Málagan keskustan pohjoispuolelle. Sen Calle Lagunillas -katu sivukujineen on täynnä paikallisten tekemiä muraaleita, ja alue käy parhaillaan läpi kasvojenkohotusta Sohon tapaan.

Nykytaiteen museo CAC sijaitsee Sohon alueen länsilaidalla.

Kommentoi »