Madventures: Safkat joita jokaisen kannattaa maistaa maailmalla
Matkailu
Madventures: Safkat joita jokaisen kannattaa maistaa maailmalla
Kysyimme Madventures-kaksikko Tuomas Milonoffilta ja Riku Rantalalta, mitä ruokia jokaisen travellerin kannattaisi kokeilla maailmalla.
4.4.2017
 |
Mondo

Masala dosa, Intia

"Yleensä intialainen safka on Suomessa pelkästään punjabilaista, vaikka Intiassa on kymmeniä ruokakulttuureja. Masala dosa on Etelä-Intian lahja maailmalle. Ohuen riisi- ja linssijauhoista duunatun letun sisään laitetaan masalamaustettua peruna- ja linssitäytettä. Todella hyvää ja todella krispiä."

Perulainen ceviche ja nikkei-keittiö

"Fisusafkoista ehdoton suosikki on perulainen ceviche. Limellä marinoidun raaan kalan eri versioita kuuluu myös perulaista ja japanilaista ruokakulttuuria yhdistävään nikkei-keittiöön. Nikkei-keittiötä voi maistaa Euroopassakin: barcelonalainen Pakta on yksi maailman kovimmista nikkei-ravintoloista."

Mekongin kalafondue

"Löytyy esimerkiksi Laosista. Cha plun ja mintun lehtiin käärittyä valkoista kalaa, joka kypsennetään pöydässä vähän kuin fondue. Dipataan erilaisiin kastikkeisiin. Hävyttömän hyvä safka."

Hyönteiset

"Tulevaisuuden proteiinin lähde. Kannattaa testata esimerkiksi friteerattuja sirkkoja Thaimaassa. Ne maistuvat sipseille. Ennustamme, että hampurilaisravintolatkin ottavat pian hyönteispurilaisen listoilleen."

Sticky rice ja mango, Thaimaa

"Ehdottomasti maailman parhaita jälkiruokia. Kookosmaidolla maustettu riisi tarjoillaan tuoreen mangon kanssa. Todella hyvää ja freesiä."

Mad Cook Show Nelosella 5.4. alkaen. 

Kommentoi »