Maailman parhaat baarit?
Matkailu
Maailman parhaat baarit?
Kippis! Juhlakauden kunniaksi kysyimme cocktailmestari Timo Siitoselta, mistä löytyvät maailman parhaat baarit.
Julkaistu 25.11.2015
Mondo

LONTOO

Kulttuurikirjon ansiosta Lontoosta löytyvät ehdottomasti maailman parhaat baarit. Hoxtonissa sijaitsevaan, rentoon Happiness Forgetsiin (happinessforgets.com) menen aina kun mahdollista. Tilaan yleensä baarissa kuin baarissa gin martinin, sillä se kertoo paikan tasosta. Dorchester-hotellin China Tang (chinatanglondon.co.uk) hurmaa art deco -tyylillään, saman vaikutuksen tekee Savoyn American Bar. Niihin ei marssita lenkkareissa. Retrohenkinen tikibaari Trailer Happiness (trailerhappiness.com) ei ota itseään turhan vakavasti. Tilaa klassikkojuoma Mai Tai tai jaettavaksi tarkoitettu Don Zombie.

NEW YORK

Nykissä salakapakkameiningillä on pitkät perinteet. Please Dont Tell -baariin (pdtnyc.com) kuljetaan hodarikioskin läpi. Sinne pitää tehdä varaus, sillä pikkubaari on aina täynnä. Maailman parhaaksi baariksi valittu Dead Rabbit (deadrabbitnyc.com) on koonnut irkkupubin, drinkkibaarin ja tapahtumatilan hauskasti saman katon alle.

SINGAPORE

Nouseva cocktailkaupunki. Nutmeg and Clove (fb.com/nutmegandclove) tarjoilee myös ruokaa. Omistaja on tuonut makumaailmaan vaikutteita Kiinasta. Gin martini tarjoiltiin mädätetyn kananmunan kera. Singaporessa pitää tietysti mennä myös Raffles Long Bariin (raffles.com/singapore) ja tilata kuuluisa Singapore Sling, joka kehiteltiin siellä vuonna 1915.

Kommentoi »