Maailman paras leipomo?
Matkailu
Maailman paras leipomo?
Kysyimme Patisserie Teemu & Markuksen huippuleipureilta Teemu Auralta ja Markus Hurskaiselta, mistä löytyvät maailman parhaat leipomot.
Julkaistu 13.1.2016
Mondo

Leipurit Teemu Aura ja Markus Hurskainen pyörittävät Patisserie Teemu & Markusta Helsingissä. Mistä he hakevat inspiraatiota?

BERLIINI

Leipomo Zeit für Brotiin (zeitfuerbrot.com) astuessa nenään tulvahtaa kardemumman ja kanelin tuoksu. Niistä valmistetaan suosittua vuokapullaa. Rustiikkiset leivätkin ovat käsittämättömän hyviä. Leipomo on auki viikon jokaisena päivänä ja sinne on valtavat jonot, mutta paikka on vierailun arvoinen.

PARIISI

Klassikkokonditoria Pierre Herméstä (pierreherme.com) mekin olemme hakeneet vaikutteita. Suklaat, leivokset ja kakut sulavat suussa. Yhtä hyvää bourbon-vaniljasta tehtyä leivosta ei ole tullut vastaan muualla. Paikka on tyyris mutta laadukas – palvelu on aina todella hyvää. Parhaat konvehdit löytyvät suklaamestari Patrick Rogerin konditoriasta (patrickroger.com). Kaupan sisällä on kaksimetrinen suklaagorilla. Kaikki on valmistettu todella hyvin täytteistä upeisiin pakkauksiin.

NEW YORK

Bouchon Bakery (thomaskeller.com) on melkein ärsyttävän täydellinen leipomo. Se on kodikas mutta kaikki on tarkkaan harkittua. Pysähdy vaikka aamiaiselle ja nappaa mukaan herkullisia keksejä.

TUKHOLMA

Ruotsi on Suomea edellä juurileivän teossa. Valhallabageriet (Valhallavägen 174) tekee juurella kohotettuja valtavia limppuja, joiden vuoksi tukholmalaiset ovat valmiita vaikka jonottamaan. Leipomo ja pieni kahvila ovat samassa tilassa, joten pullaa syödessä voi katsella, miten leipomotuotteet valmistuvat. 

Kommentoi »