Profiili ja asetukset
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Puheenaiheet

Maa-artisokasta syntyy täydellinen talvisoppa

Talvisen luksuskeiton salaisuuksia ovat omenamehu, valkoviini ja uuni.

4.12.2019 Image

Keitto

500 g maa-artisokkaa

2 salottisipulia

150 g lanttua

100 g puikulaperunaa

5 cm pätkä inkivääriä

40 g sinistä Keiju-margariinia

1 kanelitanko

1,5 dl valkoviiniä

5 dl kasvislientä

3 dl omenamehua

2,5 dl kaurakermaa

1,5 rkl fariinisokeria

2 tl suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

1 rkl hedelmästä puristettua

appelsiinin tai satsuman mehua

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja harjaa maa­artisokat puhtaaksi, älä kuori. Paahda niitä uunissa leivinpaperin päällä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

2. Kuori sipulit, lanttu, perunat ja inkivääri. Paloittele ne. Kuullota kattilan pohjalla sipuli-, inkivääri- ja lanttukuutioita margariinissa. Lisää kanelitanko, perunat ja valkoviini. Anna viinin kiehua hetki ja lisää sitten kattilaan myös kasvisliemi ja omenamehu.

3. Kun maa-artisokat ovat paahtuneet, puolita ne ja lisää kattilaan. Keitä, kunnes kaikki vihannekset ovat kypsiä. Ota kattila pois liedeltä, soseuta keitto sauva­sekoittimella ja lisää kerma. Mausta suolalla, fariinisokerilla ja mustapippurilla. Anna kiehahtaa, lisää appelsiini- tai satsumamehu ja tarkista maku.

4. Tarjoa keitto esimerkiksi siementen, rapeaksi paistettujen sienten tai pieniksi tikuiksi leikatun raa’an omenan kanssa.

Vinkki! Mitä laadukkaampaa omenamehua käytät, sitä paremmalta soppa maistuu.

Lue myös: Ruma mutta väärinymmärretty maa-artisokka

Seuraa Apu360:n WhatsApp-kanavaa

Koska jokaisella tarinalla on merkitystä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt